Els 6 remeis naturals que t’ajudaran a fer passar el refredat

Molts medicaments lluiten contra els símptomes dels constipats però no ataquen directament la seva font

Un pot de mel, all, pebre i llimona
Descobreix els millors remeis naturals per lluitar contra els refredats | Catalunya Diari

Els canvis de temperatura típics d’èpoques de l’any com l’actual proporcionen un terreny ideal per als bacteris i els virus que originen els constipats que ens afecten i molesten, en general, a tots.

Hi ha diversos medicaments que serveixen per mitigar els símptomes dels refredats, però no són capaços de curar-los totalment. Per aquesta raó, et suggerim 6 remeis naturals ideals per combatre els refredats que poden ser una bona alternativa als fàrmacs existents perquè tenen la mateixa eficàcia i són més respectuosos amb la salut.

Efectes del constipat i desenvolupament

Els constipats comuns afecten molta gent que està exposada al fred de l’hivern o als canvis de temperatura constants. Fins i tot, els aires condicionats que utilitzem a l’estiu poden contribuir a refredar-nos. Per aquesta raó, un gran volum de la població mundial pot patir-ne amb regularitat i en un grau més o menys important.

Els constipats solen encomanar-se molt fàcilment i de manera veloç, perquè els virus que els originen es poden transmetre a través dels esternuts, les secrecions del nas i la tos.

Els efectes més habituals d’aquests virus són tos, mal de cap i de gola, debilitat, molèsties als músculs i secreció de mucositat a través del nas —tot i que alguns cops els mocs poden acumular-se al conducte auditiu i originar una otitis.

Els medicaments per combatre els refredats que trobem a les farmàcies serveixen per contrarestar aquests símptomes, però no n’ataquen la font perquè sovint el seu desenvolupament és regular i marxa tot sol.

Les diferents etapes del constipat habitual sovint són semblants entre els afectats. Sol iniciar-se amb mal de gola lleuger i malestar general, per després continuar amb el degoteig del nas —també conegut com a rinorrea—, la congestió nasal, la irritació dels ulls i els esternuts. Aquests efectes van passant lentament a mesura que avancen les hores i els dies, fins que fa 7 dies que dura.

 

Si no et vols medicar sense finalitats curatives i només et molesten els símptomes del refredat comú, descobreix els 6 remeis naturals per al refredat que t’ajudaran a mitigar la tos, el mal de gola o la congestió nasal, entre altres molèsties.

Consumir sal barrejada amb aigua

Quan tenim congestió nasal —un símptoma molt freqüent derivat dels refredats—, podem passar-ho força malament per culpa de les dificultats per respirar pel nas. A banda de dormir malament, molts cops quan tenim el nas tapat hem d’acabar respirant per la boca i això moltes vegades causa dolors abdominals derivats dels gasos que es poden acumular amb aquesta respiració.

Per solucionar aquest mal amb un remei natural i casolà, només ens caldrà una mica d’aigua i sal: col·loca mitja culleradeta de sal dins de mig got d’aigua tèbia i també afegeix-hi un xic de bicarbonat —un quart d’una cullera. Remena bé la barreja i després introdueix-ne un parell de gotes al nas: t’adonaràs que els mocs van alliberant-se de les foses nasals.

Fer gàrgares amb farigola i aigua

Si tens molta tos molesta i et notes la gola molt irritada, fer gàrgares amb farigola i aigua calenta et pot donar un cop de mà a l’hora de mitigar aquests símptomes tan incòmodes.

Per tal de fer-ho, només et caldrà bullir diverses fulles de farigola durant aproximadament 20 minuts. A continuació, cola la barreja i afegeix-hi llimona i vinagre per tal de potenciar l’efecte desinfectant del beuratge.

 

Beure infusions de gingebre

Diversos estudis han demostrat les grans virtuts del gingebre per a la salut. Aquesta arrel, entre altres, té propietats antitussígenes, antiinflamatòries i també expectorants, ideals per reduir les molèsties derivades del mal de cap, la congestió nasal i la mucositat que ens deixen els constipats.

Per elaborar una infusió de gingebre, et caldrà mig litre d’aigua bullent i un tros de branca de gingebre. Fes que bulli uns quants minuts i després ja t’ho podràs prendre. Et pots beure la infusió directament així o posar-li un toc de llimona i mel, ingredients que també t’ajudaran a lluitar contra el constipat —tal com veuràs tot seguit.

Ajudar-nos amb la llimona i la mel

D’una banda, la llimona té un potent efecte desinfectant que ajudarà a acabar amb els virus i els bacteris de manera efectiva i farà que la curació del constipat vagi molt més de pressa. D’altra banda, la mel, a causa de la seva densitat, és molt beneficiosa per calmar la picor de la gola.

La preparació no té gaire secret, i probablement te la deus haver fet alguna vegada: barreja dues cullerades de mel i el suc de mitja llimona dins d’una tassa amb aigua ben calenta, remena-ho bé perquè es barregi tot i vés-t’ho prenent a glops petits perquè faci bé el seu efecte.

Prendre bafs d’eucaliptus

A causa dels olis volàtils i l’aroma que té, l’eucaliptus gaudeix d’unes propietats antisèptiques i descongestives molt intenses. Entre altres, conté eucaliptol, un component amb propietats mucolítiques que va molt bé per tal de descongestionar les vies respiratòries i ajudar-nos a respirar millor.

Per això, una de les millors maneres per tractar el refredat amb l’eucaliptus és prendre’n en forma de baf per inhalar-ne el vapor. Només cal barrejar unes quantes fulles d’eucaliptus amb aigua ben calenta i, aleshores, ens haurem de situar ben a prop del recipient respirant profundament durant una estona.

Preparar una infusió d’all

Des de temps immemorials l’all ha estat un ingredient molt reconegut i valorat per les seves grans qualitats antisèptiques. Ajuda a enfortir el sistema immunitari i, per això, fa que l’organisme quedi més protegit contra les amenaces de virus i bacteris. A banda, s’ha demostrat que contribueix a millorar el funcionament pancreàtic i hepàtic.

Si es vol lluitar contra els constipats, és aconsellable consumir-lo en forma d’infusió: posa aigua al foc i afegeix-hi tres dents d’all. Deixa que bulli 10 minuts i, a continuació, beu-te la preparació. Per millorar-ne el gust, s’hi pot afegir mel. T’ajudarà a mitigar les molèsties derivades de la tos i el mal de gola.


Comentaris

envia el comentari