Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Xavier Garcia Albiol, amb la cara d'alcalde de Badalona, el 12 de maig de 2020

Xavier García Albiol elimina la regidoria de Feminismes de l'Ajuntament de Badalona

El nou alcalde de Badalona assumirà la cartera d'Urbanisme

Xavier Garcia Albiol, amb la cara d'alcalde de Badalona, el 12 de maig de 2020
Xavier Garcia Albiol ha presentat el nou cartipàs municipal de Badalona | ACN

El nou alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha decidit eliminar la regidoria de Feminismes del cartipàs municipal i unir-la amb l'àrea de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat. La nova configuració del govern s'ha presentat aquest dimarts després de reassumir la passada setmana la governabilitat de la quarta ciutat més poblada de Catalunya.

Xavier García Albiol, que ha estat nomenat alcalde de Badalona després del fracàs d'acord entre les forces d'esquerres, ha dividit el cartipàs municipal en cinc grans àrees i manté les quatre tinences d'alcaldia. El batlle badaloní serà l'encarregat d'encapçalar l'àrea d'Alcaldia i Urbanisme  i l'empresa municipal Marina Badalona SA.

El nou cartipàs municipal badaloní

El primer tinent d'alcalde és Juan Fernández, fins ara president del grup municipal, que assumeix les competències d'Hisenda i Serveis a les Persones, que engloba tres subàrees: Sanitat i Salut Pública, serveis Socials i Participació i Cultural, Educació i Joventut, amb Ramon Riera, Miguel Jurado i Amanda feria al capdavant, respectivament.

La portaveu del grup, Cristina Agüera, serà a partir d'ara la segona tinent d'alcalde i responsable de l'àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, així com de l'empresa municipal REBASA. D'ella dependran la regidora de Comerç, Mercats i Consum, Rosa Bertran, la de Projecció de Ciutat, Comunicació i Turisme, Rosa del Amo, i la de Ciutadania, Florencia Badia, delegada del Servei de la Gent Gran i de la Dona.

Finalment, la tercera tinença d'alcaldia és per a Daniel Gràcia, que liderarà l'àmbit de Territori i Sostenibilitat i serà el regidor delegat de Via Pública, Medi Ambient, Mobilitat i Habitatge, mentre que a la quarta tinença d'alcaldia hi haurà Irene González, responsable de l'àrea de Seguretat, Protecció Civil i Convivència.

 

«Dissenyar, planificar i projectar»

Segons l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, els principals eixos d'acció del govern són combatre la crisi derivada de la pandèmia del coronavirus, la recuperació dels serveis bàsics, com el manteniment dels carrers i la seguretat i «dissenyar, planificar i projectar» la ciutat  en un termini de deu anys, amb el soterrament de la C31, la finalització de les obres i l'eix del canal del barri del Gorg.

«És un cartipàs que combina l'experiència en la gestió i una professionalitat  contrastada», ha assenyalat Albiol.