Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Carles Puigdemont confia en un canvi d'escenari després de les europees

Els 95 vots a Puigdemont de Zafra, un municipi de Badajoz, eren fruit d'un error

Una errada en el bolcat de dades de l'escrutini convertia la ciutat en la major aliada de l'expresident a tota Extremadura

Carles Puigdemont confia en un canvi d'escenari després de les europees
Carles Puigdemont va rebre 310 vots a Extremadura  | CatalunyaDiari.cat

 

Ni l'alcalde del municipi ni l'oposició s'explicaven que més del 30% dels vots per Junts per Catalunya de tota Extremadura fossin a Zafra. Després de les eleccions europees del 26 de maig i del bolcat de dades, el partit de Puigdemont (JxCat) va acumular 310 vots a la comunitat, 95 dels quals van ser a Zafra (16.770 habitants), l'1.05% dels vots de la localitat.

Juan Carlos Fernández, alcaldable del PP al municipi, afirma que mentre feia d'apoderat va veure un vot per a Puigdemont: «En aquell moment no em va sorprendre, em va semblar una extravagància, però podia passar que hi hagués una persona pro independentista a Zafra, però 95! Aquest matí ho he escoltat pel carrer i m'ha semblat broma i no li he donat credibilitat, em sembla sorprenent», afirmava el passat dimecres en declaracions al diari 'HOY'.

Encara que l'expresident Carles Puigdemont pugui tenir suport fora de Catalunya, ni l'alcalde de la ciutat ni els partits de l'oposició s'explicaven aquests resultats. Finalment, tal com avança el mitjà citat, sembla que tot ha estat fruit d'una equivocació en el bolcat de dades, i que, en realitat, 88 dels vots atribuïts a Puigdemont anaven dirigits a Ciutadans. Així doncs, Junts per Catalunya va obtenir 7 vots.

Errors en el bolcat de dades del 26-M

Segons expliquen fonts de la Delegació del Govern d'Extremadura al diari 'VozPópuli', es tracta d'un error en el transvasament de dades entre el col·legi electoral i SCYTL, la UTE encarregada de transmetre'ls: «Les dades que es coneixen fins ara són les provisionals que ha divulgat l'empresa i que no coincideixen amb les actes oficials d'escrutini, emplenades a mà pels membres de cada mesa. Aquestes són l'únic document jurídic vàlid en unes eleccions», asseguren.

Malauradament, Zafra no ha estat l'únic municipi que s'ha vist afectat pels «desquadraments» del web del Ministeri de l'Interior, que ha reconegut que l'empresa contractada per concurs públic per al bolcat de dades provisionals de les eleccions del 26-M, SCYTL, va cometre errors puntuals. Amb tot, puntualitza que el recompte no és oficial fins que aquest dimecres es faci l'escrutini general i dijous es proclamin els càrrecs electes al BOE.

També et pot interessar...