Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Sant Cugat.

Sant Cugat, la ciutat amb menys atur d'Espanya

En el panorama català també destaquen Castelldefels, Cerdanyola del Vallès i Barcelona

La ciutat catalana Sant Cugat del Vallès, al Vallès Occidental, s'ha convertit en la ciutat amb menys atur d'Espanya, amb una taxa d'atur del 6,2%, tot desbancant a la ciutat madrilenya Pozuelo de Alarcón, amb un 6,4%, que fins ara havia estat la que tenia un percentatge més baix. Els resultats els va publicar ahir l'Institut Nacional d'Estadística (INE) en relació a les dades obtingudes l'any passat de les principals 126 ciutats, a escala nacional.

Una elevada renda per càpita

La renda per càpita és el factor clau per explicar com ha aconseguit aquesta primera posició. Segons recull 'La Vanguardia', Sant Cugat té la renda per càpita més alta d'Espanya quelcom que indica que els treballadors que hi viuen són qualificats i tenen una major qualificació.  

La ciutat es descriu com «homogènia», molt més que Barcelona perquè no existeixen aquestes desigualtats entre el perfil de treballadors. L'INE ha assenyalat que Sant Cugat ha anat reduint la seva taxa d'atur des del 2013 quan aquesta era una mica més del doble que l'actual. D'altra banda, també s'ha de destacar la taxa que tenen Castelldefels, amb un atur del 8,4%; Cerdanyola del Vallès, amb un 9,5% i Barcelona, amb un 9,6% tot i que aquestes tres estan fora de les 10 primeres posicions del rànquing.

Només 13 de les 126 ciutats analitzades tenen una taxa d'atur inferior al 10% | ACN

 

Catalunya, Madrid i el País Basc, les comunitats autònomes amb menys atur

En l'àmbit nacional, i seguint aquest ordre, Catalunya, Madrid i el País Basc són les tres comunitats autònomes que menys atur acumulen. Així doncs, a Sant Cugat i Pozuelo de Alarcón les segueixen  Las Rozas i Sant Sebastià, amb un 7,2% i Majadahona que en té un 7,3. Amb tot s'ha de destacar que només 13 de les 126 ciutats analitzades acumulen un atur inferior al 10%.

Les 13, igual que Sant Cugat, són ciutats amb  bons ingressos. A més, es troben ubicades en comunitats autònomes que, per raons històriques, tenen una major tradició exportadora i més desenvolupament industrial, segons recull el mitjà citat anteriorment. 

També et pot interessar...