Glovo ofereix 20.000 euros a la família de Pujan, el repartidor que va morir a Barcelona

La plantilla de l'empresa critica que l'entitat es negui a negociar les condicions laborals amb la resta de la plantilla

Pujan Koirala
Glovo ofereix 20.000 euros a la família de Pujan | Facebook

L'empresa Glovo ofereix 20.000 euros a la família de Pujan Koirala, el jove repartidor que va morir tràgicament a Barcelona la nit del passat diumenge, 26 de maig, en ser envestit per un camió de la neteja mentre repartia menjar a domicili.

D'aquesta manera, l'empresa tecnològica descarta la idea de negociar amb la resta de treballadors de l'entitat, els quals critiquen la passivitat dels seus superiors i el fet que des de l'organització tan sols hagin mantingut contacte amb els familiars del jove d'origen nepalès. Ho recull el mitjà 'Crónica Global'.

Critiquen l'hermetisme de l'empresa

«Volem asseure'ns a parlar de la relació laboral», clamen els treballadors de Glovo, encapçalats per la portaveu de la plataforma 'RidersxDerechos' Núria Soto, que continuen explicant que «ja fa temps que diem que som treballadors de Glovo, empleats per compte d'altri, no autònoms».

En aquest sentit, recorden que «Inspecció de Treball ja ha fallat en aquesta direcció», si bé el procés està resultant especialment lent. Quelcom similar passa amb els judicis per acomiadaments: «La maquinària administrativa i judicial va molt lentament, i el temps ens apressa».

Múltiples complicacions per contactar amb l'organització

Treablladors de Glovo s'han manifestat per la mort del seu company a Barcelona
Treablladors de Glovo s'han manifestat per la mort del seu company a Barcelona | ACN

 

I és que resulta especialment difícil contactar amb la companyia quan ets treballador de Glovo, ja que «el call center de suport està a Veneçuela», de manera que, tal com fa patent un empleat de l'empresa, «quan vols xatejar amb ells, l'oficina ja està tancada perquè estan dormint».

Per la seva banda, i paradoxalment, l'empresa exerceix un control molt rígid dels treballadors, als quals «dóna una valoració que puja o baixa en funció del nombre d'hores que facin».

La seu de l'empresa, amb les portes tancades

Arran tota la polèmica, els treballadors de Glovo estan organitzant protestes i manifestacions contínuament. L'última d'elles ha tingut lloc aquest mateix dimecres, si bé la seu corporativa de l'empresa fundada per Oscar Pierre i Sacha Michaud roman amb les portes tancades des d'uns dies enrere, així com l'oficina dels e-Glovers.

Amb tot, l'edifici mostrava diverses seqüeles de les concentracions que han tingut lloc des del passat diumenge.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari