Dona jove amb expressió de sorpresa davant d’un edifici de CaixaBank

Aplaudiment unànime a CaixaBank per l'última novetat: els clients al·lucinen al màxim

CaixaBank sorprèn amb una acció inesperada que ha estat rebuda amb entusiasme per tots els seus clients

La sorpresa ha estat majúscula per a molts. El que semblava una simple col·laboració educativa ha resultat ser un projecte revolucionari. CaixaBank ha aconseguit captar l'atenció general amb una proposta que uneix cultura, tecnologia i formació professional.

Des del gener, l'entitat ha impulsat una iniciativa que ha permès digitalitzar en 3D més de 20 peces del fons oriental del Museu de Saragossa. Aquesta idea forma part del projecte "Virtual Heritage", desenvolupat per l'alumnat del cicle superior d'Animacions 3D, Jocs i Entorns Interactius del CPIFP Los Enlaces de Saragossa. El pla ha estat un dels 32 seleccionats a nivell estatal per la Convocatòria d'Ajuts Dualiza de CaixaBank Dualiza i FPEmpresa.

Cartell negre amb el logo de CaixaBank
CaixaBank impulsa el projecte “Virtual Heritage” | Europa Press

Patrimoni digital a l'abast de tothom

Gràcies a aquesta innovadora proposta, qualsevol persona pot accedir a les peces digitalitzades des de qualsevol lloc. Les reproduccions, disponibles a la plataforma VirtualHeritage Zgz, permeten explorar cada detall sense fer malbé els originals. També s'han instal·lat punts interactius al museu, i a l'exposició de La Lonja es poden escanejar uns codis QR per gaudir-les en alta qualitat.

Els models tridimensionals, generats amb tècniques com fotogrametria o renderització, no només beneficien els visitants. També obren noves possibilitats per al seu ús en videojocs, curtmetratges i altres experiències digitals. El treball ha estat realitzat per 25 alumnes, que han aplicat coneixements avançats i s'han format en l'ús de programari especialitzat.

Aquest projecte no només aporta valor al museu, sinó que transforma la manera com s'entén la conservació del patrimoni. A més, CaixaBank fomenta un turisme cultural més sostenible i accessible, adaptat a l'era digital. L'exposició romandrà oberta fins a l'octubre, amb les peces en bucle per als visitants.

Grup de persones posant en una exposició amb murals d’art japonès i una pantalla encesa a la paret
Els 25 alumnes d'FP lideren el desenvolupament del projecte | CaixaBank

CaixaBank, motor de la innovació educativa

La implicació de CaixaBank a través del seu programa Dualiza no és nova. Des de la seva creació, ha beneficiat més de 47.000 estudiants, 6.000 empreses i 4.000 activitats educatives. L'objectiu és clar: apropar la Formació Professional a la realitat del món laboral.

Per a CaixaBank Dualiza, apostar per projectes així és també una manera de combatre la desigualtat. "Només a través de més formació es pot aconseguir una societat més cohesionada", afirmen des de l'entitat. De fet, aquest projecte ha servit com a solució real per al mòdul de Formació en Entorns de Treball.

La col·laboració amb el Museu de Saragossa ha estat clau, les imatges base van ser cedides pel seu fotògraf oficial, i els resultats han superat totes les expectatives possibles. Sens dubte, aquest reconeixement unànime a CaixaBank no és casual. El seu suport a la innovació i a la cultura digital està marcant un abans i un després.