Un home sorprès assenyala cap a un banc Santander.

L'avís de Banco Santander que no pots ignorar: et pot treure d'un seriós compromís

Banco Santander adverteix sobre un nou mètode d'estafa en què resulta molt fàcil caure en el parany

Banco Santander ha llançat un advertiment molt important per a tots els seus clients. Es tracta d'una alerta sobre un tipus d'estafa que està creixent amb rapidesa: l'estafa de la inversió. Aquest frau pot semblar inofensiu al principi, però podria fer-te perdre tots els teus estalvis si no estàs ben informat.

L'entitat ha enviat un correu electrònic massiu als seus clients amb un missatge molt clar: "Les falses inversions mai van ser bones". I no és per menys.

Banco Santander adverteix que els ciberdelinqüents no descansen i que aquest tipus de frau s'ha tornat un dels més comuns en l'actualitat. Es basa en promeses falses d'obtenir beneficis ràpids i alts.

Home gran amb camisa a quadres mirant sorprès el seu telèfon mòbil amb una aplicació del Banco Santander oberta a la pantalla.
Vés amb compte amb les falses promeses que et puguin fer els delinqüents | Google Maps, Banco Santander, Prostock-studio, catalunyadiari.com

Els estafadors es fan passar per assessors financers o representants d'empreses de renom. T'ofereixen invertir en plataformes suposadament legals, però en realitat l'únic que busquen és que depositis els teus diners en comptes que ells controlen. Una vegada que ho fas, desapareixen amb tots els teus diners.

El més perillós és que aquestes estafes s'estan tornant cada vegada més sofisticades. Usen noms coneguts, logotips de marques reconegudes, i fins i tot poden simular anuncis de televisió. De vegades, utilitzen la imatge de celebritats o empresaris famosos, cosa que fa que el frau sembli real.

Banco Santander adverteix dels senyals per detectar-lo

Banco Santander ha compartit diverses recomanacions perquè puguis identificar aquestes trampes. Asseguren que cap inversió real garanteix beneficis segurs. Si et diuen que guanyaràs molt sense riscos, desconfia.

Solen recolzar-se, a més, en falsos suports d'empreses conegudes. Així que si veus noms de bancs reconeguts o figures públiques, però no hi ha enllaços oficials o llocs segurs, és probable que sigui un frau.

Ves amb compte també amb les sol·licituds de pagaments o informació personal. Quan et demanen dades sensibles o que facis una transferència inicial és un senyal d'alerta.

Un home sorprès mirant el telèfon mòbil amb el logotip de Santander a la part superior esquerra i un altre home parlant per telèfon en un cercle a la part inferior esquerra.
Desconfia quan t'ofereixin diners ràpids a canvi de res | Stockbusters, Vkstudio, Banco Santander

A més, els estafadors volen que prenguis decisions impulsives. Mai no invertisques sense abans verificar tot amb calma.

Evita descarregar apps com AnyDesk si algú que no coneixes t'ho demana per 'ajudar-te' amb una inversió. És una forma d'accedir al teu dispositiu i robar la teva informació.

Com protegir-te

Si tens dubtes sobre una oferta, consulta directament amb el teu banc o amb fonts oficials. Mai no comparteixis dades bancàries per telèfon o correu, i evita enllaços sospitosos en xarxes socials.

A més, si reps una oferta sospitosa relacionada amb empreses conegudes, el millor és buscar queixes en fòrums o xarxes. Sobretot per veure si altres usuaris han tingut experiències negatives. Moltes vegades, els estafadors es recolzen en el nom de companyies conegudes per semblar legítims.