CaixaBank continua fent passos ferms en el seu compromís social. En col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), l'entitat bancària acaba de presentar una innovadora iniciativa. Fer l'esquí accessible per a persones amb discapacitat.
Aquest acord, que es va anunciar divendres passat, 21 de març, té una durada de quatre anys. Així, se centra a millorar l'experiència de les persones amb discapacitats a les estacions d'esquí de diverses muntanyes gestionades per FGC.

Una col·laboració de CaixaBank amb impacte social
L'acord entre CaixaBank i Ferrocarrils té un clar objectiu: promoure l'esport inclusiu i apropar l'esquí a un major nombre de persones. Les estacions d'Espot, Port Ainé, La Molina, Vall de Núria, Boí-Taüll i Vallter 2000, seran els principals escenaris d'aquest ambiciós projecte. Es pretén adaptar aquests espais de muntanya, millorant la infraestructura i els serveis perquè tots els públics puguin gaudir de l'esquí, sense barreres.
L'acord també inclou la cessió de material adaptat i la implementació de tecnologia accessible per a les pistes d'esquí. Amb això, es garantirà que les persones amb discapacitat puguin participar en l'esport de forma plena, gaudint de la mateixa experiència.
A més, el personal de les estacions rebrà formació especialitzada per oferir un tracte més proper i inclusiu. Així, asseguraran la integració total de les persones amb discapacitat en les activitats ofertes.

Un pas endavant en l'accessibilitat en l'esport
Per a CaixaBank, aquesta col·laboració representa una nova etapa en la seva estratègia de patrocinis. Aquesta se centra ara a millorar la vida de les persones i potenciar l'accessibilitat en els entorns esportius. De fet, l'entitat financera ja té experiència en aquest tipus d'iniciatives, havent col·laborat prèviament amb Cetursa el 2018.
El banc, a través de la seva Fundació, ha continuat impulsant projectes similars. Com l''Itinerari adaptat sense obstacles' a l'estació de Sierra Nevada, que facilita l'accés a les pistes per a aquells que tenen mobilitat reduïda.
Aquest tipus d'iniciatives no només beneficien les persones amb discapacitat. Alhora, reforcen el compromís social de CaixaBank, destacant el seu enfocament cap a la inclusió i la millora de la qualitat de vida. A més, contribueixen al desenvolupament del turisme inclusiu, apropant persones de diferents capacitats a l'esport i la natura.

Aquest conveni reflecteix una aposta clara per la diversitat, apropant l'esport a col·lectius que, sovint, troben barreres físiques o logístiques per gaudir de les mateixes activitats que la resta. A més, permet donar visibilitat a les accions que busquen integrar les persones amb discapacitat en activitats recreatives, millorant el seu benestar i participació en la societat.