URGENT

El Passeig de Gràcia, en flames

La PAH critica a Colau perquè «perpetua el dèficit històric» d'habitatge social

La plataforma creu que es necessiten 120.000 pisos de lloguer assequible en 10 anys, mentre que el pla municipal en preveu menys de 20.000

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) ha fet balanç dels dos primers anys de mandat de l'alcaldessa de Barcelona en polítiques d'habitatge. Cal recordar que Colau havia liderat la PAH fins que va decidir presentar-se a les eleccions municipals. Tal com recull el 'Nació Digital', el nou portaveu de la plataforma, Carlos Macías, ha criticat Colau perquè considera que es manté el «dèficit històric» de pisos socials i que encara no se sancionen els habitatges buits. Segons la PAH, a Barcelona són necessaris 120.000 pisos de lloguer social d'aquí a 10 anys, per assolir els objectius de la llei catalana d'habitatge de 2007. Però el pla de l'Ajuntament només té previst posar en el mercat 18.500 pisos de lloguer assequible fins al 2015, quan arribarien fins a gairebé els 30.000, xifra que significaria el 4% del parc. Macías també ha protestat perquè l'Ajuntament no està multant els pisos buits, malgrat que la llei catalana d'habitatge estableix que s'ha de sancionar quan un habitatge està més dos anys sense ús. A més, s'ha queixat que no s'hagi fet encara el cens dels immobles sense ús.

Pel que fa als desnonaments, la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha alabat positiu la creació de la Unitat Contra l'Exclusió Residencial per intervenir i mirar d'evitar-los, però també ha avisat que el 15% de famílies desnonades queden fora. La plataforma ha demanat a Colau que compleixi els compromisos electorals de Barcelona en Comú, acabi el cens d'habitatges buits en sis mesos i comenci a multar als propietaris de pisos buits. També ha reclamat que es reformi la taula d'emergència social, perquè també abordi els casos de famílies desnonades de locals i de persones que han rellogat una habitació sense contracte i han estat expulsades.

 

Macías també ha afirmat que és necessari prohibir tots els pisos turístics, tant legals com il·legals.

 

 

Comentaris