Home gran mirant el seu telèfon mòbil amb logotips d'Orange i Vodafone al fons.

Vodafone i Orange deixen de pedra els seus clients: així els afectarà

Orange i Vodafone es preparen per a un canvi important que els reportarà una gran quantitat de diners

Vodafone i Orange planegen crear una empresa conjunta de fibra òptica. El que ha deixat a molts dels seus clients preguntant-se com els afectarà aquest canvi. La intenció de les dues grans operadores és donar entrada a un tercer inversor.

D'aquesta manera aconseguirien convertir aquesta nova companyia en el major gegant del sector de fibra a Europa. Aquesta jugada empresarial ha causat gran expectació. Així ho demostra el fet que s'hagin rebut deu ofertes no vinculants per participar en la nova societat.

Entre els interessats es troben noms tan importants com GIC de Singapur, KKR dels Estats Units o Digital Bridge. A més d'altres grans firmes com Brookfield, IFM Investors, OMERS o EQT Infrastructure. Encara estem en la fase inicial de recepció d'ofertes, però aquest interès ha deixat clar que la nova empresa es perfila com una de les més poderoses.

Una dona pensativa davant d'una botiga d'Orange amb el logotip de Vodafone superposat.
Els dos operadors busquen un tercer inversor per a la seva companyia conjunta de fibra | Nicolas Menijes, Orange, Vodafone

La creació d'aquesta companyia conjunta no només implica una unió de recursos entre Vodafone i Orange. A més, el futur tercer inversor tindrà una participació del 40% en la societat. Per la seva banda, Orange mantindrà el control de l'empresa, amb un 50%, mentre que Vodafone posseirà el 10% restant.

Aquesta estructura té el potencial de transformar el panorama de les telecomunicacions a Europa, centralitzant els serveis de fibra òptica d'ambdós operadors.

Com els afectarà als clients de Vodafone i Orange?

Un dels principals interrogants que tenen els clients és si aquests canvis afectaran els seus serveis de fibra i la seva experiència amb les operadores. Malgrat la gran rellevància de l'operació, no sembla que hi hagi canvis immediats en els serveis que els usuaris reben actualment.

L'estructura empresarial que es crearà se centrarà principalment en la gestió de la infraestructura de fibra. El que significa que, en principi, els clients seguiran gaudint de la mateixa qualitat i cobertura de sempre.

Dona parlant per telèfon a tocar del mar amb logos d'Orange i Vodafone.
Crearan la major empresa de fibra d'Europa | Kaspars Grinvalds, Orange, Vodafone

No obstant això, la situació podria canviar a llarg termini, depenent de com evolucioni l'empresa conjunta. La intenció inicial no és modificar els plans de tarifes o les condicions dels contractes dels usuaris. Però sempre existeix la possibilitat que sorgeixin ajustos a mesura que es vagin implementant canvis en l'operació.

A més, l'entrada d'un tercer inversor podria portar amb si noves ofertes i millores en la infraestructura de fibra. El que podria beneficiar els usuaris d'ambdues companyies a mesura que s'optimitzin els recursos.

Expectatives de l'operació

Les previsions apunten que l'operació es concretarà en finalitzar el primer semestre d'aquest any. Al llarg d'aquest temps, s'aniran aclarint els dubtes sobre com l'empresa conjunta impactarà tant en el sector com en els usuaris. De moment, no hi ha indicis que els clients de Vodafone i Orange hagin de patir canvis significatius en els seus serveis, encara que.