IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Sis policies nacionals més seran investigats per les càrregues de l'1-O a Girona

Assenyalen les declaracions de 17 agents que ja constaven com a imputats a partir del 4 d'octubre

La Policia Nacional carregant contra els manifestants | CatalunyaDiari.cat

El jutjat d'instrucció 2 investiga sis policies nacionals més per les càrregues de l'1-O a Girona. El mateix jutjat ja havia citat a declarar com a investigats 22 agents entre els mesos de juny i juliol però, finalment, es van suspendre a petició de la defensa dels policies. 

Els advocats voluntaris van recórrer la interlocutòria del jutjat perquè consideraven que hi havia sis policies que van participar en les càrregues de l'escola de Taialà que també havien de constar com a investigats. Ara, el jutjat els hi ha donat la raó i ha resolt imputar-los, tot i que encara no ha fixat data per a les seves declaracions. Instrucció 2, però, sí que ha assenyalat les declaracions de 17 dels agents investigats per als dies 4, 7, 11 i 14 d'octubre.

Policies investigats per actuar en més d'un centre

L'abril passat, el jutjat d'instrucció 2 de Girona va dictar una interlocutòria imputant 22 policies nacionals per les càrregues de l'1-O a diferents col·legis de la ciutat. La majoria dels agents investigats van actuar al col·legi Verd, però també n'hi havia que van intervenir al Servei Municipal d'Ocupació, al Dalmau Carles, a la biblioteca Ernest Lluch o al Bruguera. A més, hi havia alguns policies investigats per actuar en més d'un centre.

La mateixa interlocutòria recollia, però, que en aquell moment de la instrucció no s'havien pogut identificar «concretament» els agents que havien actuat al col·legi de Taialà. Els advocats voluntaris que van interposar la querella col·lectiva recollint el testimoni de fins a 200 ferits durant les càrregues a Girona, Sant Julià de Ramis i Aiguaviva han aportat nova informació al jutjat que ha permès identificar sis policies nacionals que van intervenir a Taialà.

1-O
El jutjat de Girona cita a declarar cinc policies que van atacar a una sola persona, i un sisè que va actuar per solitari | Cedida

 

Van colpejar i arrossegar a una víctima

En concret, segons exposa la interlocutòria, els advocats voluntaris han aportat «documentació gràfica» i el testimoni de dues víctimes que han servit per identificar sis agents que van participar en les càrregues al col·legi. Segons la resolució, hi ha indicis que cinc dels policies nacionals van colpejar una víctima amb un banc, la van subjectar i arrossegar per les escales, la van colpejar al cap i li van clavar una puntada de peu quan ja estava a terra. El sisè, identificat per una altra víctima, hauria llançat a terra una altra persona que estava protegint el col·legi.

Per això, el jutjat d'instrucció 2 resol atribuir la qualitat d'investigats a sis agents de la policia nacional a qui imputa delictes de danys i lesions i per la seva possible implicació en delictes de tortures i desordres públics. El jutjat també ordena que se'ls citi a declarar pròximament.

El mateix jutjat havia assenyalat per als mesos de juny i juliol d'aquest any la declaració com a investigats de fins a 22 agents que ja constaven imputats a la interlocutòria de l'abril. La declaració, però, es va suspendre a petició de l'advocacia de l'estat. Ara, el jutjat ha fixat per al 4, 7, 11 i 14 d'octubre la declaració d'un total de 17 policies nacionals.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari