Imatge d'arxiu d'una patrulla dels Mossos d'Esquadra

75 denuncies per participar en un 'botellón' aquesta matinada a Barcelona

La trobada incomplia les restriccions establertes per la pandèmia

Els Mossos d'Esquadra han denunciat 75 persones per participar en un 'botellón' al mirador de Torre Baró, al districte de Nou Barris. Segons han confirmat fonts del cos a l'ACN, els fets haurien tingut lloc passada la mitjanit, quan la policia va detectar una concentració de persones que incomplien les restriccions establertes en consumir begudes alcohòliques a la via pública.

469 desallotjats i 42 denúncies en controls policials

De fet, fa només un parell de setmanes la Guàrdia Urbana de Barcelona La Guàrdia Urbana de Barcelona feia un balanç dels controls policials de la nit del dissabte dia 3, ja que en diversos punts de la capital catalana es van celebrar nombrosos 'botellons' i per tal de fer complir l'ordenança de civisme i les mesures de seguretat contra la Covid-19

En total, es van desallotjar 469 persones per aglomeracions en carrers i places, i es van interposar 42 denúncies per consum d'alcohol a la via pública i de civisme. Una de les inspeccions es va fer al barri del Raval, on es van dispersar prop de 200 persones que es concentraven a la plaça dels Àngels, davant el Museu d'Art Contemporani (MACBA). Aquí es van aixecar 20 de les 42 denúncies realitzades durant tota la nit: 11 sancions per consum d'alcohol a la via pública, 4 per no portar mascareta i 5 multes per reunir-se en grups de més de sis persones.

La Guàrdia Urbana de Lleida sorprèn de matinada disset joves celebrant una festa en un pis

La Guàrdia Urbana de Lleida ha sorprès la matinada del passat divendres a disset joves que estaven celebrant una festa en un pis de l'avinguda de Balmes. Diverses patrulles van acudir a l'immoble cap a les 3.10 hores després que un veí es queixés pel soroll que procedia del pis.

Els agents van identificar les disset persones que es trobaven a l'interior, on van localitzar restes de menjar i moltes begudes alcohòliques, i les van denunciar per no complir amb les mesures de prevenció contra la Covid-19. Així mateix, van detenir un dels participants, un jove de 20 anys, com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat als agents després que s'enfrontés amb els policies.

Els agents també van denunciar penalment a la responsable del pis, també de 20 anys, per desobediència als agents en no voler obrir la porta i també va ser denunciada, segons estableix l'ordenança municipal de Civisme, per ocasionar molèsties i no respectar el descans veïnal.