Luz de emergencia de un coche de la Policía

Abandona el seu fill de 5 anys en un hostal: el nen va baixar sol al carrer

El nen, que pateix autisme, va baixar al carrer a vomitar en diverses ocasions

Una dona ha estat detinguda a Espanya després d'abandonar el seu fill de 5 anys en un hostal. El nen va ser vist per diversos testimonis baixant al carrer sol i per vomitar.

La Policia Nacional ha informat de la detenció d'aquesta dona, de 38 anys i de nacionalitat colombiana. Se l'ha acusat d'abandonar el seu fill, que pateix autisme, a l'hostal de Las Palmas on residia amb ell.

Els fets van tenir lloc la tarda del passat 7 d'agost al carrer Bernat de la Torre de la capital de Gran Canària. El 091 va rebre una trucada sobre una forta discussió que s'estava produint a la zona. Agents de la Policia Nacional van ser mobilitzats per gestionar l'avís.

Quan els policies van arribar fins al lloc dels fets es van trobar una dona discutint. La dona anava sota els efectes de l'alcohol i les drogues, cosa que altres testimonis van confirmar. Van explicar que havia estat bevent i prenent substàncies estupefaents durant tota la tarda al bar.

També van explicar que sabien que el seu fill de 5 anys estava sol a l'hostal on vivien. De fet, alguns testimonis van assegurar que l'havien vist baixar al carrer només per vomitar.

Davant d'aquestes declaracions, els agents es van desplaçar fins a l'hostal per comprovar el lloc on residia amb el seu fill. Efectivament, els policies es van trobar el nen sol a casa.

Els veïns van explicar que era habitual que l'infant es quedés sol mentre la seva mare se n'anava amb clients. Exercia prostitució en algunes ocasions i deixava l'infant sol a casa fins que tornava.

Els policies van acabar detenint la dona per un possible delicte d'abandonament de menors. El nen va ser traslladat a un centre hospitalari per tal d'examinar-lo. Posteriorment, la Fiscalia de Menors de Girona se'n va fer càrrec, on va ser ingressat en un centre d'acollida immediata.

Troben 2 nens sols per Madrid de matinada

El cas de Las Palmas és el segon cas d'abandonament que succeeix a Espanya en qüestió de dies. Dilluns passat, 9 d'agost, dos infants de 2 i 4 anys havien estat localitzats pels carrers de Madrid, sols i de matinada.

En aquest cas, segons els testimonis, els infants anaven sols i sense roba pel carrer. Els serveis socials de la Comunitat de Madrid se'n van fer càrrec després que la Policia detingués la mare. També se l'ha acusat de delicte d'abandonament de menors.

Els fets van tenir lloc la matinada de dissabte a diumenge, quan una patrulla de seguretat es va trobar els nens. Eren les sis del matí i els nens anaven sols, nus i caminant pel carrer a la plaça de San Francisco.

Els agents van traslladar als infants a un centre sanitari perquè els atenguessin, tot i que no van observar ferides. Un cop van abandonar el centre de salut, els serveis socials se'n van fer càrrec.

Mentrestant, una altra patrulla va començar a buscar els familiars dels nens. Van acabar trobant casa seva, on hi havia una dona en estat d'embriaguesa. Acabava d'arribar a casa, segons els veïns, i ella mateixa va confessar que havia deixat els nens sols.

De fet, sembla que va ser la mateixa mare qui va alertar les autoritats quan va arribar a casa i va veure que els nens no hi eren. Finalment, la dona va ser detinguda i els nens van quedar custodiats per serveis socials. 

El jutge va acabar deixant la mare en llibertat amb càrrecs. Com a mesura cautelar, li va retirar la custòdia dels infants.