Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge d'uns sanitaris atenent un malalt de covid i una família

Es neguen a vacunar-se i en deu dies moren la mare, el pare i el fill per covid

Els pares eren grans, però el fill tenia 40 anys

La vacunació contra la covid avança ràpidament en molts països. Cada vegada hi ha més persones amb la pauta completa i moltíssimes més encara amb, almenys, una dosi de la  vacuna.

Es tracta d'un tema, però, que causa certa controvèrsia. Tot i que sembla que gran part de la població no té problemes per posar-se la vacuna, hi ha un altre sector que s'hi nega. Precisament per això ja han estat catalogats com a antivacunes.

En moltes ocasions ha succeït que algunes d'aquestes persones després acaben a l'UCI o, fins i tot, morint per la covid. També és cert que, d'haver-se vacunat, potser haurien tingut el mateix destí, però hi hauria hagut menys probabilitats.

Cal recordar, tal com els experts no es cansen de repetir, que les vacunes no impedeixen el contagi de coronavirus. El que fan és reduir les probabilitats de patir símptomes greus, o fins i tot de morir, en cas de contagiar-se. És per això que tants metges i especialistes asseguren que sí que funcionen.

Doncs bé, com dèiem, hi ha persones, fins i tot famílies senceres, que es neguen a vacunar-se. Això és el que va passar amb els Gonçalves, una família sud-africana instal·lada a Portugal.

Pel que sembla, veient tota la informació que hi havia a internet sobre les vacunes i els possibles efectes adversos d'aquestes, van decidir que cap d'ells es vacunaria. Cal tenir en compte que els pares formaven part del col·lectiu de risc, ja que eren persones d'entre 65 i 75 anys.

Així doncs, un dia la família es van reunir per a dinar tots junts i pocs dies més tard tres d'ells van caure malalts. El que tenien era covid-19 i només dues setmanes després, van morir.

El pare, de 73 anys, la mare de 65 i el fill de 40, tots tres van perdre la vida. Un altre dels germans, que no es va contagiar perquè no va anar al dinar familiar, ha explicat la història.

El pare s'havia contagiat a l'hospital dies abans

L'home creu que tot va poder ser després que el pare de la família es contagiés en un hospital on va acudir el 6 de juliol per uns càlculs renals. Després d'això, la família es va reunir, el dia 10.

El dijous 8 de juliol els meus pares van sopar al pis on el meu germà viu amb la seva nòvia i al cap de setmana van començar a trobar-se malament. «Dilluns, la nòvia del meu germà va dir que alguna cosa anava malament», ha explicat.

Assegura que el seu germà es trobava tan malament i cansat que va decidir fer-se una prova de coronavirus, en la qual va donar positiu.

«Els meus pares també estaven molt malalts. Van anar a l'hospital, i a la tarda vaig rebre un missatge del meu pare dient que els havien ingressat perquè tots dos havien donat positiu. Això va ser el 12 de juliol», ha continuat explicant.

Tots tres, pare, mare i fill, van acabar a l'UCI i finalment van perdre la vida. El primer a morir va ser el fill, de 40 anys.

El seu germà ha explicat que era una persona sana i que sempre feia exercici. Considera que la vacuna podria haver-li salvat la vida.

Al cap de dos dies va morir el pare i a la mare li van induir el coma. La dona patia problemes de salut previs, ja que tenia una malaltia autoimmune. Va aguantar així fins ai dia 24, quan els metges van trucar al seu fill per a informar-lo que estava en estat crític, i a la nit va morir.

Ara aquest fill ha explicat els motius que van portar la família a no vacunar-se. Assegura que estaven espantats per tota la informació que havien llegit sobre les vacunes. La incertesa els va fer optar per dir no a la vacunació.