Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Estació de Sants, Barcelona

Abandonen un bebè a Sants i l'acullen dos avis de 70 anys, la Mari i el Juan

El nadó va ser trobat dins d'una bossa d'esport al carrer Begur de Barcelona

A primera hora del matí del passat 24 de gener, els agents de la policia catalana van localitzar un nadó abandonat el qual es trobava enmig del carrer. Tal com va informar Nació Digital, l'infant tindria entre un i dos mesos de vida i va ser trobat a la zona de Sants de Barcelona, al carrer Begur.

La troballa va tenir lloc al voltant de dos quarts de nou del matí i fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar diverses dotacions del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), per tal de veure quin era l'estat de salut del bebè.  L'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos i la policia científica van obrir una investigació per tal d'intentar esclarir els fets. 

Ara, tal com ha informat RAC1, el nadó ja té una família d'acollida. La Mari i el Juan, una parella de mestres jubilats de més de 70 anys que ja han fet de família d'acollida en nombroses ocasions al llarg de la seva vida. «Quan vaig sentir la notícia, vaig tenir com una mena de pressentiment», ha explicat la Mari al mitjà esmentat.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

«Ja es deixa tocar i riu»

Com hem dit, la Mari i el Juan ja tenen experiència en l'acollida de nadons, ja que n'han tingut nou. Tal com expliquen, quan es van assabentar de la notícia del bebè de dos mesos abandonat a Barcelona, van sentir molta indignació. «Com pot algú deixar un nen al carrer en un dia tan fred?», es pregunta el Juan a RAC1.

Al cap d'uns dies, van oferir-los ser la família d'acollida del petit. «Ens van trucar i al cap de dos dies teníem el nen a casa», relata la Mari. A més, ja disposaven de tot el material necessari per tenir cura de l'infant, ja que havien estat pares d'acollida diverses vegades. Només van haver de comprar-li una trona.

La parella, tal com expliquen, estan molt il·lusionats amb aquesta 'aventura'. «Et canvia la vida perquè has de tenir una dedicació de 24 hores i adaptar-te al ritme del nen. Ho fem amb tanta il·lusió...». A més, el petit ha guanyat pes i «ha canviat la manera de dormir, es deixa tocar i riu», afirmen. 

D'aquesta manera, el Juan i la Mari seran els pares del bebè durant un temps determinat. Fins que el nadó marxi amb una altra família. Així, ells li donen al nen el suport emocional que, malauradament, l'infant no té. «En un centre estarien molt ben atesos, però els falta la part emocional», ha conclòs el Juan.