Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Lloc del crim

Abelardo, l'espanyol mort a mans de la seva dona: «podria haver estat a l'inrevés»

El pagès jubilat i la dona brasilera s'havien denunciat mútuament diverses vegades

La Guàrdia Civil ha detingut una dona per haver matat presumptament la seva parella a Villagarcía de la Vega (Lleó). La víctima és Abelardo, un home de 65 anys, mentre que la presumpta agressora és una dona de nacionalitat brasilera. La policia investiga ara el que ha passat.

La policia investiga el cas com un possible crim conjugal al si d'una parella resident a la localitat lleonesa. Es tracta d'una pedania pertanyent a San Cristóbal de la Polantera, a 40 quilòmetres de Lleó. La primera hipòtesi és que la dona ha posat fi a la vida del cònjuge.

La dona ha estat detinguda pels agents de la Benemèrita i conduïda a dependències policials, tot esperant passar a disposició judicial. Tot indica que els fets haurien tingut lloc al domicili residencial de la parella. A més, segons els veïns, la parella mantenia una relació turbulenta.

Una parella amb problemes de convivència

La parella protagonista d'aquesta tragèdia residia en un habitatge aïllat de Villagarcía de la Vega, una pedania de 116 habitants. Els veïns del lloc asseguren que mantenien una convivència problemàtica, amb contínues discussions. Això havia generat una sèrie de denúncies mútues entre home i dona.

cinta policial
La dona està detinguda per un presumpte homicidi dolós | Guàrdia Civil

Al llarg dels últims anys, Abelardo va presentar diverses denúncies contra la seva dona i ella va respondre de la mateixa manera. Les denúncies sempre acabaven amb la renúncia posterior i amb una reconciliació. Eren conflictius però sempre acabaven junts, i els veïns temien que un dia passés una cosa així.

La víctima és un agricultor jubilat que s'havia casat amb una dona brasilera, presumpta autora del crim. Segons l'alcalde de San Cristóbal, Francisco Ramos, no estaven casats i eren coneguts al poble. Desafortunadament, eren coneguts per les seves contínues baralles conjugals.

Ferit per arma blanca al coll

Va ser la mitjanit passada quan el Servei d'Emergències 112 de Castella i Lleó va rebre l'alerta dels veïns. Les assistències mèdiques es van desplaçar fins al lloc dels fets, on van trobar un home ferit per arma blanca al coll. La víctima tenia lesions molt greus.

La sala d'operacions del 112 va mobilitzar efectius de la Guàrdia Civil, que van anar fins al lloc del crim per obrir diligències. Efectius d'Emergències Sanitàries del Sacyl i una UVI mòbil també s'hi van desplaçar. Els metges van confirmar la mort de l'home de 65 anys al mateix lloc.

El jutjat de La Bañeza s'ha fet càrrec de la instrucció d'aquest presumpte assassinat conjugal. La dona està detinguda i acusada d'un delicte d'homicidi dolós, en espera de declarar davant del jutge. Aquest haurà de decidir si decreta el seu ingrés a la presó provisional o la deixa en llibertat.

«Podria haver estat al revés»

Abelardo i la seva dona vivien en una casa perduda al mig d'una pollancreda, a la qual amb prou feines es pot arribar pel mal estat del camí. Allà, al seu món particular, residia aquesta parella que no es relacionava amb la resta dels veïns. Dues persones estranyes que sempre estaven discutint.

Villagarcía de la Vega
El crim ha tingut lloc a Villagarcía de la Vega | Arxiu

Ella havia estat a la presó i va estar fent serveis socials a l'ajuntament per complir la pena. Els veïns no s'han sorprès pels fets, i asseguren que «ella el va matar a ell, però podria haver passat el contrari». D'ell diuen que tampoc no era cap sant, i ningú en parla bé.

Era freqüent veure la Guàrdia Civil pujar fins a casa seva, ja que «rara era la setmana que no havien de venir per les seves discussions». Finalment, en una d'aquestes discussions, ella li va tallar el coll, i Abelardo va morir dessagnat. Al poble els veïns no repeteixen cap altra cosa, i és que «abans o després havia de passar».