Olga i Esteban

La tragèdia d'Olga i Esteban, dos veterinaris molt estimats que han mort junts

Van morir fent barranquisme al riu Trevélez, a Granada

Esteban Bastida Sotelo, de 48 anys, i Olga García García, de 39, han mort practicant barranquisme al riu Trevélez, a Granada. La tragèdia ha deixat trasbalsat el seu entorn, ja que eren dos veterinaris molt estimats. Esteban era pare d'una nena de 3 anys, i Olga mare d'uns bessons de 6.

Esteban, cirurgià veterinari de diverses clíniques a Múrcia, Alacant, València i Albacete, era conegut per la seva vocació altruista. Operava encara que hagués de posar diners de la seva butxaca, perquè per a ell el més important era el benestar dels animals. Sempre estava disponible, i mai va rebutjar cap intervenció.

Olga era una prestigiosa veterinària que feia deu anys que treballava al Centre Veterinari Benican, a la localitat alacantina de Benijófar. Era molt estimada per la passió que posava a la seva professió i l'amor que dedicava als animals. Olga i Esteban compartien una mateixa afició, el barranquisme.

Esteban, un veterinari molt estimat

A la Clínica Veterinària La Paz del Palmar, a Múrcia, corren les llàgrimes per la pèrdua d'un professional com Esteban. El defineixen com a algú que feia que el món fos un lloc millor. Quan una família no podia pagar una intervenció, sempre trobava la manera de solucionar-ho.

Esteban Bastida Sotelo era un veterinari especialitzat en cirurgia general, traumatologia i neurologia. Va fundar la Clínica Veterinària La Paz amb uns amics de la universitat. Des d'aleshores, el seu caràcter va aconseguir dotar el centre veterinari d'un ambient familiar i es va convertir en un referent.

Esteban
Esteban era veterinari i aficionat al barranquisme | Catalunya Diari

Però per a ell el seu treball era més que una professió, i va convertir casa seva en una mena de refugi d'animals. Allà vivia Sugar, una gossa amb diabetis que va recollir del carrer fa anys, i altres animals com un ruc i una cabra. A més, anava a les clíniques on el necessitaven per operar els animals.

Amb 50.000 intervencions quirúrgiques a l'esquena, Esteban aconseguia obrar miracles per ajudar els animals. Feia caminar els gossos invàlids i arreglava els problemes de cor per donar-los una nova vida. Els que el van conèixer no han vist mai ningú tan hàbil amb un bisturí a les mans.

Olga, professional altruista

Esteban compaginava la passió pels animals amb l'afició als esports d'aventura i, especialment, el barranquisme. Aquest hobby el va unir a Olga García García, una veterinària a qui va conèixer en una de les visites a la seva clínica. Tots dos han mort fent precisament el que més els agradava.

Olga es va llicenciar a la Universitat de Múrcia el 2009 i va començar a tractar amb animals de companyia. Era especialista en ecografies abdominals i des del 2012 treballava al Centre Benican, on Esteban anava sovint a operar fractures. Allí es van conèixer i van compartir la seva passió pels animals i per la natura.

Olga i Esteban
Olga i Esteban han mort a la Poza Marmita Trampa | Catalunya Diari

La doctora Garcia es va formar amb tota una eminència, el doctor Hernán Fominaya. La il·lusió era el seu motor, i radiava simpatia i amabilitat envers els clients i un amor infinit envers els animals. També omplia la consulta de vitalitat i contagiava els altres amb el seu esperit animalista.

Després de la pèrdua, els seus companys la recorden com una professional meravellosa, atenta i amable. Olga estava en contacte amb refugis i associacions per ajudar animals desvalguts. Igual que Esteban, era una veterinària amb una gran destresa, però sobretot amb un gran cor.

Un lloc molt perillós

Olga era aficionada al muntanyisme i fins i tot formava part d'un grup que organitzava rutes per la muntanya. Esteban era un amant dels reptes, un esportista amb afany d'aventures i experiències noves. El cap de setmana passat, tots dos van organitzar una sortida amb una altra amiga a Granada.

L'objectiu era practicar barranquisme a la Poza Marmita Trampa, al riu Trevélez. Es tracta d'un lloc perillós on ja han perdut la vida cinc persones. Van fer la ruta tots tres junts, però l'amiga va marxar diumenge, quan anaven a fer l'activitat més arriscada.

La Guàrdia Civil i la Federació Andalusa de Muntanyisme han advertit del perill d'aquest lloc diverses vegades. El 21 de juny del 2019 un pare i un fill van perdre la vida a la Poza Marmita. El mateix lloc on aquest cap de setmana han mort Olga i Esteban, dos veterinaris que ningú no podrà oblidar.