Pla obert de l'Audiència de Lleida durant la segona jornada de judici a l'acusat de maltractar la parella a Tremp

Absolt un home acusat de maltractar i abusar de la parella a Lleida per falta de proves

La Sala ha considerat que no hi havia prou proves per a la condemna

L'Audiència de Lleida ha decidit absoldre l'home que va ser acusat de maltractar i violar la seva parella a Tremp (Pallars Jussà).

La dona va declarar que l'home la controlava, la colpejava i l'amenaçava de manera constant quan aquest s'enfadava i que va violar-la el 23 de setembre de 2019. A més, segons ella, l'acusat l'exigia el compliment d'uns horaris i li deia amb qui podia o no quedar i quina roba es podia o no posar.

Per la seva banda, l'home va negar els fets al judici i va acusar la dona com a presumpta autora d'agressió.

Falta de proves

La Fiscalia demanava tretze anys i mig de presó a l'acusat per delicte de violència física i psíquica habitual amb l'agreujant d'haver-se comès al domicili, per agressió sexual amb l'agreujant de parentesc i per maltractament familiar.

Cal afegir que l'home té antecedents, ja que el febrer de 2017 va ser condemnat per un delicte de violència en l'àmbit familiar a 36 dies de treballs en benefici de la comunitat que encara no ha complert.

A més de la pena de presó, també demanava que es prohibeixi a l'home comunicar-se o acostar-se a menys de 500 metres de la dona durant 7 anys a partir del moment que aquest sigui alliberat, la tinença d'armes durant 3 anys i la imposició de 6 anys de llibertat vigilada en sortir de la presó.

No obstant això, la Sala va considerar que no hi havia prou proves que puguin justificar la sentència condemnatòria del presumpte acusat.

Més d'un mes pel procés judicial

El primer judici va tindre lloc el passat 14 d'octubre, on l'acusat, O.S.M.R., de 28 anys i nascut a l'Equador, ja va negar els fets i va dir que la dona el va agredir i amenaçar amb un ganivet, obligant a l'home a amagar-se al lavabo i trucar al 112.

La dona, declararia el dimecres 10 de novembre, on va exposar totes les acusacions comentades anteriorment. Aquell mateix dia, els Mossos van declarar que quan van arribar l'home estava al carrer, i no pas tant en cap habitació com ell va argumentar.

Finalment, l'home acusat de maltractar i abusar la parella ha quedat absolt.