Cordó policial dels Mossos d'Esquadra i tres agents de fons

Caos abans del partit del Barça: Radicals del Benfica ataquen persones i locals

Els Mossos han obert una investigació per trobar els autors dels delictes

El costat fosc del futbol sempre ha estat la violència, sigui durant el partit, o en situacions prèvies. L'últim episodi ha estat a la tarda del passat dimarts 23 de novembre, abans del partit que corresponia a la jornada 5 de la Champions League, on s'enfrontaven el Futbol Club Barcelona i el Benfica de Portugal.

Gràcies a la informació facilitada per la Cadena SER i confirmada per fonts policials a l'ACN, s'ha descobert que uns seguidors radicals de l'equip portuguès van atacar un autobús al centre de la ciutat barcelonina, temps abans del matx de la màxima competició europea.

Quan entendrà la gent que el futbol no ha d'implicar violència?

Un centenar d'aficionats del Benfica va pujar en manada a un autobús de TMB a la confluència entre Gran Via i Roger de Flor a les 16.30 hores, i tot va començar quan el conductor del vehicle va negar-se a arrencar i va demanar als seguidors radicals que es baixessin.

Uns 50 seguidors que van aconseguir pujar sense pagar, van respondre amb el trencament del vidre frontal de l'autobús i agredint a l'home amb cops de puny i de paraigües. El conductor que ha sofert els danys ha denunciat els fets.

Per altra banda, altres aficionats del conjunt de Portugal van provocar danys i desperfectes en almenys dos locals molt propers a l'estadi del Barça, el Camp Nou, concretament al Carrer Felipe de Paz.

Executaven actuacions delictives molt ràpides, destrossaven els establiments llençant bengales que omplien de fum les instal·lacions o trencaven els vidres i marxaven corrents.

Una investigació en marxa

A més del conductor, una persona va resultar ferida d'un tall a la mà, però no va ser necessària l'ajuda de l'assistència mèdica. 

Abans de tots aquests fets delictius, la Guàrdia Urbana ja havia alertat a les 15 hores sobre una dotzena de radicals que estava encenent bengales al centre de Barcelona i fent càntics a un bar cèntric.

Els Mossos d'Esquadra han obert un procés d'investigació en col·laboració amb la policia portuguesa per tractar d'identificar els presumptes autors dels fets. Tot apunta que van ser alguns ultres portuguesos, nomenats els Dragons Vermells, però encara no s'ha produït cap detenció.