Absolts dos germans acusats de finançar el terrorisme islàmic des de Catalunya

El tercer ha estat condemnat a tres anys de presó per enviar diners a Síria

L'Audiència Nacional (AN) ha absolt dos dels germans detinguts a la Selva acusats de finançar Estat Islàmic i ha condemnat el tercer a una pena de 3 anys de presó per aquest delicte. La sentència conclou que només aquest darrer acusat, Abdelhak El Jelaly, sabia que un altre germà havia marxat a Síria i allà s'havia integrat com a combatent del Daesh. A l'hora d'enviar-li diners, tan sols ell era conscient que, «si més no parcialment», aquestes quantitats es podrien destinar a finalitats terroristes.

A més de la pena de presó, l'AN també condemna Abdelhak a pagar una multa de 7.000 euros i a passar-se 5 anys en llibertat vigilada. Tot i que Abdelhak s'enfrontava a 7 anys de presó, el tribunal li imposa la condemna en el seu  grau mínim, perquè no es pot acreditar que els diners enviats servissin per «fer algun acte terrorista», però sí per garantir «la subsistència» del germà que es va integrar al Daesh.

La defensa, que porta l'advocat Benet Salellas, ja ha anunciat que demanarà ara que s'indemnitzi els dos germans absolts pel temps que han passat empresonats i que recorrerà la condemna d'Abdelhak davant del Suprem.

Acusats d'enviar diners a un altre germà, a Síria

Els tres acusats, que  viuen a Arbúcies i a Santa Coloma de Farners, van ser detinguts entre els anys 2016 i 2017. S'enfrontaven a una condemna de fins a 7 anys de presó  acusats d'un delicte de finançament a organització terrorista. La Fiscalia de l'AN sostenia que tots ells havien enviat diners a un quart germà que havia marxat a Síria i s'havia integrat a les files de l'Estat Islàmic.

Les trameses es feien a través d'un intermediari a Turquia. Segons recull la sentència, Abdelhak era qui va demanar als altres dos germans que enviessin els diners, perquè ell no ho podia fer personalment, ja que tenia la documentació caducada.

  

Entre maig i agost del 2015, es van fer dues trameses que sumaven 2.755 euros. A més, n'hi va haver una tercera –en aquest cas, de 1.000 euros- que no va arribar a destí, perquè la companyia Western Union la va bloquejar davant la sospita que els diners servissin per finançar el Daesh.

També et pot interessar...