El sinistre ha deixat almenys 15 morts

Almenys dotze morts en un accident d'avió a Kazakhstan

El govern central ha obert una comissió d'investigació per esclarir les causes

Un accident d'avió, en què viatjaven 95 passatgers i 5 tripulants,  ha deixat almenys 12 morts. L'aeronau, de la companyia Bek Air, tenia previst aterrar a Nursultan (Kazakhstan) —la capital del país (també coneguda com a Astanà)— però durant l'enlairament, a Almaty, va perdre altura i va estavellar-se contra un edifici de dos pisos. Les tasques d'evacuació van iniciar immediatament i les primeres dades comptabilitzaven les víctimes mortals en nou. No obstant això, ara ascendeixen a 12, segons les autoritats. Paral·lelament, el sinistre ha conclòs amb més d'una desena de ferits.

Investiguen les causes per jutjar els responsables 

Els serveis mèdics i les forces de seguretat treballen en la zona per atendre els afectats. El govern kazakh ha iniciat, a més, una comissió per esclarir les circumstàncies de l'accident i ha anunciat, a través del viceprimer ministre, que fins que aquestes no s'hagin determinat, «els vols d'aquest tipus d'aeronaus queden suspesos temporalment».

Yomart-Kasim Tokáyev, el president de l'executiu, ha expressat el seu condol als familiars de les víctimes mortal i ha assenyalat que «els responsables de l'accident seran sancionats conforme a la llei».

També et pot interessar...