avió

Desapareix un avió militar xilè amb 38 persones a bord a l'Antàrtida

17 persones formen la tripulació i els 21 restants eren passatgers que viatjaven per feines de manteniment d'un oleoducte de servei de la base

Un avió militar de Xile ha desaparegut mentre efectuava un viatge en direcció cap a l'Antàrtida. L'aeronau era de càrrega i duia 38 persones a bord, de les quals 17 formen la tripulació i la resta són passatgers que viatjaven per feines de manteniment d'un oleoducte flotant de servei de la base.

L'avió tenia combustible per 7 hores

La Força Aèria de Xile han comunicat la desaparició d'un Lockheed C-1320 Hèrcules després que s'enlairés a les 16.55 hores d'aquest dilluns, hora local, des de la ciutat de Punta Arenas en direcció a la Base Aèria President Eduardo Frei Montalva, on hauria d'haver arribat tres hores més tard. Tanmateix,  a les 18.13 hores han perdut la comunicació.

Ràpidament han iniciat la cerca de l'avió militar desaparegut i en aquesta han participat vuit avions i quatre vaixells, juntament amb vaixells mercants. Per la seva part, Francisco Torres, director d'operacions de la Força Aèria Xilena, ha anunciat que, després de set hores, donen per  perdut l'avió, ja que aquest era el temps que l'aeronau tenia d'autonomia. També ha afegit que  les condicions ambientals eren bones i que no descarten que el pilot hagués efectuat un aterratge d'emergència al mar o a terra. 

També et pot interessar...