Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'uns ciclistes després d'un accident a Castellbisbal.

«El conductor de Castellbisbal no va frenar. Va riure's de nosaltres i va accelerar»

«No va ser un accident. Va treure la mà per la finestra i va fer burla de nosaltres»

La tragèdia de Castellbisbal continua a l'ordre del dia. Amb el conductor ja arrestat, els supervivents de l'atropellament es continuen preguntant per què. No acaben d'entendre què va passar i què va induir al conductor a convertir-se en un kamikaze fins a acabar amb la vida de dos d'ells. 

Pedro Cancio, president Club Ciclista Rubí i supervivent de l'atropellament, revela a La Vanguardia que encara se'n fa creus. «Va venir en sentit contrari. Semblava, en tot moment, que ho fes expressament. Es va col·locar al nostre carril i, quan estàvem al final de la recta, va accelerar», assegura. 

«Va venir de cara i els companys no van poder reaccionar. El primer ciclista va morir a l'acte i la resta van fer el que van poder», deia mentre assegurava: «És que no va frenar. Ens va veure, va fer burla de nosaltres i va accelerar». 

«Va treure la mà per la finestra, i ens va fer una peineta»

Ja és el summum. Finalment, el mateix Cancio explica que l'atropellament va acabar amb una darrera burla per part del conductor, que ja tenia diversos antecedents per negligències al volant. 

«No va ser un accident. Ens va atropellar. Al final, va treu va treure la mà per la finestra, i ens va fer una peineta», diu. 

El conductor, a presó

La jutgessa de Rubí ha decidit aquest dimarts enviar a presó sense fiança el conductor que diumenge va atropellar un grup de ciclistes a Castellbisbal i va provocar la mort de dos d’ells, segons ha pogut saber l’ACN. 

El detingut ha passat a disposició judicial aquest migdia i la decisió s’ha conegut a un quart de sis de la tarda. L’investigat ha respost només les respostes del seu advocat i ha reconegut ser el conductor del vehicle, però ha assegurat que havia estat un accident i que havia estat involuntari. 

Tant la fiscalia com l’acusació particular han demanat presó provisional, i la jutgessa hi ha estat d’acord perquè considera que hi ha risc de fuga i també de reiteració delictiva.

Segons la resolució del jutjat d’instrucció número 5 de Rubí, es pot inferir racionalment un risc de fuga tenint en compte el resultat de l’atropellament i les penes de presó que se li poden demanar. Però a més, la jutgessa destaca que la «pròpia conducta de l’investigat denota un absolut menyspreu per la norma, així com per la vida i integritat alienes, ja que ja abandonar el lloc de l’accident amb coneixement de l’elevadíssima probabilitat d’haver mort algun dels ciclistes».