YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un accident destapa una xarxa de droga amb seu a Reus

Els Mossos d'Esquadra van intervenir en aquesta ocasió nou quilos d'haixix i una important suma de diners

El camió accidentat pel Gloria a Maçanet de la Selva el passat gener
Un dels camions amb la droga va tenir un accident el mes passat | Mossos

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic internacional de marihuana i haixix que operava des de Reus.

Hi ha 14 detinguts que conreaven i distribuïen la droga per diversos països europeus com França, Holanda, Alemanya i Itàlia a través d'una empresa de transports per carretera d'aparença legal i domiciliada a Barcelona. Els agents han intervingut 200 quilos de marihuana i 8,5 d'haixix. A part del mateix cultiu, també compraven substàncies a altres productors per revendre-la posteriorment. Tres dels detinguts han ingressat a presó.

Cal destacar que un dels camions que transportava la droga va patir un accident a la comarca de la Selva. Els Mossos d'Esquadra van intervenir en aquesta ocasió nou quilos d'haixix i una important suma de diners. També van detenir tres persones d'origen italià quan rastrejaven la zona per recuperar la mercaderia.

La investigació va començar el març del 2019

La investigació va començar el març del 2019, quan es va saber que un grup format per individus d'origen albanès estarien utilitzant un habitatge situat en una urbanització d'una localitat propera a Reus per cultivar marihuana i exportar-la a països de l'entorn europeu, triplicant o quadruplicant els beneficis. Un cop localitzada la plantació i identificades les persones que s'ocupaven de la seva instal·lació i manteniment, els investigadors van saber que es tractava d'una àmplia organització que, a més dels seus propis cultius, es nodria de marihuana a través de la seva àmplia xarxa de contactes a gairebé tot el territori de Catalunya, principalment a les demarcacions de Tarragona i Lleida.

La trama rebia grans quantitats de marihuana que posteriorment distribuïa camuflada en camions d'una empresa de transports de Barcelona, amb destí principalment a França, Holanda, Alemanya i Itàlia. Aquests enviaments arribaven a assolir els 200 quilos, amb una freqüència d'un o dos viatges al mes. L'organització s'encarregava de gestionar les seves pròpies plantacions, així com de contactar amb tercers productors o intermediaris per fer l'aprovisionament més gran possible d'aquesta substància. Posteriorment, en locals protegits, que variaven constantment com a mesura de seguretat, s'assecava la que ho necessitava, s'envasava al buit i s'emmagatzemava fins que la quantitat acumulada feia rendible el seu transport a Europa.

Es van intervenir 200 quilos de marihuana en planta i en cabdells ja envasats

Els investigadors van saber on estava l'últim lloc d'emmagatzematge de la marihuana i abans que es fes un nou enviament van fer sis entrades, dues de les quals als domicilis dels investigats, una altra a l'habitatge de seguretat, dues més en una casa i l'última en una nau on es van desmantellar plantacions actives a punt de ser recol·lectades. Es van intervenir 200 quilos de marihuana en planta i en cabdells ja envasats. En paral·lel, la policia francesa va intervenir en dues localitats franceses 200 quilos més de marihuana ocults en dos camions que es relacionen amb l'organització desmantellada.

En total es van detenir 14 persones per delictes contra la salut pública, pertinença a organització criminal i defraudació de fluid elèctric, ja que la plantació que gestionaven estava alimentada de forma il·legal punxada a la connexió general. En els sis escorcolls practicats s'han confiscat 200 quilos de marihuana, 8,5 d'haixix i nombrosos estris per al cultiu, tractament i processament de la droga, així com dos vehicles, múltiple material elèctric per a la climatització de la plantació i més de 10.000 euros en efectiu. Tres dels detinguts han ingressat a presó i els altres han quedat en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Desmantellat un narcopis a l’Hospitalet de Llobregat

D'altra banda, cal destacar que els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana van desmantellar un narcopis a l'Hospitalet de Llobregat i van detenir tres homes el 27 i 28 de febrer. La investigació va començar el mes de setembre arran de diverses queixes veïnals per les molèsties que generava un pis ocupat a la zona de Collblanc i Torrassa, amb un freqüent i continu accés de persones. Sospitaven que s'estaria traficant amb substàncies estupefaents. Els dos cossos policials van fer diversos dispositius per acreditar que hi havia una afluència important de toxicòmans en aquell pis que anaven a comprar i consumir cocaïna.

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari