Dos vehicles dels Bombers de la Generalitat en un incendi a la Bisbal del Penedès

Accident laboral en una empresa de Catalunya per una explosió

Els mateixos treballadors de la companyia han tret l'artefacte a l'exterior

Mig dia mogut per als Bombers de la Generalitat a causa d'una explosió en una empresa situada a Fornells de la Selva, municipi de la comarca del Gironès.

Segons informa el Diari de Girona, els Bombers han rebut l'avís del succés al voltant d'un quart de tres de la tarda, en una empresa situada al Carrer Indústria de la localitat gironina. 

La companyia on ha tingut lloc l'incident, es dedica a la fabricació de bateries i, pel que sembla, hauria detonat una bateria de liti. Aquests tipus d'artefactes són altament inflamables, ja que emmagatzemen una gran quantitat d'energia en un espai molt petit.

Una enorme quantitat de fum

Arran de l'explosió, tres dotacions dels Bombers s'han desplaçat fins al lloc, però, en arribar, s'han trobat amb la sorpresa que els mateixos treballadors de l'empresa havien tret a l'exterior la bateria que havia ocasionat la deflagració.

Afortunadament, no s'ha arribat a calar foc encara que la incidència ha provocat l'acumulació d'una gran quantitat de fum, fet que ha requerit que els antiincendis hagin hagut de dur a terme tasques de ventilació per, així, evitar que qualsevol dels presents patís algun tipus d'intoxicació a causa de la fumarada.

Per sort, cap de les persones que es trobava en el moment dels fets ha esdevingut ferida i, per tant, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) no ha hagut d'intervenir.

▶️ Els Mossos desarticulen una banda que robava desenes de cotxes

Més intervencions dels Bombers

Els Bombers de la Generalitat van donar per estabilitzat aquest dissabte a la nit, l'incendi forestal i agrícola que va cremar a Vilalba dels Arcs, Terra Alta. Segons va informar el cos, els mitjans aeris que treballaven a la zona es van retirar amb l'arribada de la nit i només hi quedaven 18 dotacions terrestres.

Els Bombers van rebre l'avís del foc a les 18:47 hores de dissabte i van arribar a mobilitzar 24 dotacions, 19 terrestres i 5 aèries, fins al punt de l'incendi, el paratge dels Abeuradors. 

També van rebre suport aeri dels bombers aragonesos, es van activar els Agents Rurals i una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Les flames cada vegada eren menys intenses, ja que la marinada que les empenyia, amb el pas de les hores, va anar minvant. El focus secundari va quedar estabilitzat el mateix vespre i el principal va ser ancorat en una zona de cultiu.

Finalment, a les 19:00 hores de la tarda  de diumenge, van donar per extingit el foc.