Imatge del tren de FGC accidentat sota el pont, on hi ha una ambulància

L'accident de Sant Boi, el primer amb víctimes mortals en la història de FGC

El xoc d'un tren de mercaderies amb un de passatgers de FGC aquest dilluns va provocar la mort d'un maquinista

L'accident entre un tren de mercaderies i un de passatgers a l'estació de Sant Boi de Llobregat, que aquest dilluns a la tarda va provocar un mort i 86 persones ferides, és el primer amb víctima moral des que la Generalitat gestiona Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). Ho explicava la presidenta d'FGC, Marta Subirà, en una visita al lloc dels fets, assegurant que «ha estat un cop molt dur».

Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), dues persones van resultar ferides menys greus i 84 persones ferides lleus, 77 de les quals han estat donades d'alta 'in situ'. Les dues persones ferides menys greus van ser traslladades a l'Hospital Broggi, mentre que sis persones —ferides lleus— van ser traslladades a l'Hospital de Sant Boi i una en estat lleu a l'Hospital de Viladecans.

Aquest matí tots els ferits ja havien estat donats d'alta, segons ha explicat Marta Subirà en una entrevista amb Jordi Basté a RAC 1.

Encara no es coneixen les causes de l'accident

El vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, va aprofitar la seva visita al lloc de l'accident per donar el condol a la família de la víctima mortal. Ara com ara, es desconeixen les causes que va provocar el descarrilament del tercer vagó del tren de mercaderies que va acabar impactant contra la cabina del comboi de passatgers. En aquest sentit, el vicepresident del Govern explicava que la zona on va tenir lloc el xoc és de baixa velocitat.

Puigneró va explicar que encara és aviat per determinar les causes de l'accident i va demanar esperar a la finalització de les investigacions. Per la seva banda, la presidenta de Ferrocarrils ha afirmat que no els consten queixes de maquinistes per mal estat de les vies, alhora que ha desmentit que l'accident hagi estat provocat per un problema en el canvi d'agulles perquè en el tram on es van produir els fets no n'hi ha.

«No entenem d'on ve aquesta informació», ha dit. Subirà ha explicat que els tècnics de l'empresa estan treballant perquè es reprengui totalment el servei, un fet que la presidenta de FGC espera que «pugui ser en les pròximes hores».