Activistes del Tsunami Democràtic ocupen diverses oficines de Caixabank per segon dia consecutiu

A l'acció iniciada ahir a Barcelona, se sumen avui ciutats com Calella, Sabadell, Manresa, Vilafranca del Penedès o Granollers

tsunami democratic
Activistes del Tsunami Democràtic a l'oficina del carrer de Buenos Aires de Barcelona | Twitter

Per segon dia consecutiu, activistes del Tsunami Democràtic han fet una acció de protesta contra Caixabank. Diversos grups de persones, amb màscares blanques i cartells «aquesta empresa finança la repressió», han entrat i s'han assegut durant uns minuts, en silenci i de manera pacífica, al terra de diverses oficines de moltes poblacions d'arreu del país. 

Només en alguns moments han cridat consignes com «la caixa finança la repressió».  Novament presents a Barcelona, aquest al carrer de Buenos Aires 42, avui s'han sumat ocupacions a Manresa, Granollers, Calella, Sabadell, Vilafranca del Penedès, Terrassa o Mataró.

Als clients que entraven, que han pogut operar amb normalitat, se'ls repartia un «full oficial de queixa» amb la petició que trameten a la direcció de l'entitat de deixar de finançar governs que «neguen el diàleg i apliquen la repressió per evitar afrontar un conflicte democràticament».

Primera acció a Barcelona

Unes 30 persones convocades pel Tsunami Democràtic van ocupar l'oficina de CaixaBank del carrer Torrent de l'Olla —al barri de Gràcia—, aquest dimecres a primera hora del matí. Va ser la primera acció «no violenta» d'aquesta mena que ha continuat avui i que no aturaran fins que «els drets, les llibertats i l'autodeterminació» estiguin garantits.

En un missatge a les xarxes, els manifestants independentistes es preguntaven: «Avui érem 50 persones fent una asseguda, us n'imagineu 500? I 5.000? I 50.000?», just abans de confirmar que hi hauria noves accions semblants.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari