El perdó de l'home que va apunyalar 68 vegades la filla de la seva veïna a Alacant

L'home ha justificat els fets explicant que havia consumit cocaïna, marihuana, alcohol i medicaments
L'acusat s'ha mostrat penedit | Arxiu

Un acusat de matar el març de l'any passat a Alacant a la filla de la seva veïna, perquè estava molest pels sorolls que feia la seva mare, ha demanat perdó a la família. L'home s'ha mostrat «penedit» pel succés i ha justificat els fets explicant que havia consumit cocaïna, marihuana, alcohol i medicaments durant aquell matí. 

 

«No recordo res», ha assegurat i ha mantingut, durant l'interrogatori, que es va sentir en un «trampa» perquè es pensava que estava sent «espiat», «seguit» i «perseguit» i sentia «veus i murmuris». L'acusat, que va apunyalar a la víctima 68 vegades, s'ha expressat d'aquesta manera a preguntes de la seva defensa, del ministeri fiscal i de l'acusació particular. Tot en la primera sessió del judici a l'Audiència d'Alacant, per uns fets que van passar a finals de març de 2018.

 

La Fiscalia i acusació particular sol·liciten per a l'acusat 25 anys de presó per assassinat; a més, la fiscalia li demana 18 mesos i l'acusació particular, 24, per amenaces. A aquest delicte també s'enfronta el pare de l'acusat perquè hauria amenaçat a la mare anciana de la víctima en presència d'una agent de Policia.

 

A més, la fiscalia li reclama 75.000 euros per a la mare de la víctima, 100.000 més per a cada un dels dos fills i altres 150.000 per a l'home. L'acusació particular eleva les quanties a 75.000, 150.000 i 200.000 euros, respectivament. Mentre que la defensa sol·licita la lliure absolució, per estimar que els fets no són constitutius de delicte, i reclama l'eximent de toxicomania i l'atenuant d'arravatament.

 

Segons la relació de fets llegida a l'inici del judici pel jurat que se segueix a l'Audiència d'Alacant, l'home va abordar a la seva veïna de 92 anys i a la seva filla de 58 a la sortida de l'ascensor i, agafant la filla pel coll, la va apunyalar 68 vegades. Pel que sembla, l'acusat estava molest amb l'anciana pels sorolls que feia i per posar la televisió molt alta, impedint-li dormir.

 

A més, en l'exposició de fets, s'ha explicat que l'home va dir a l'anciana que no li feia res per la seva edat, però que se'n recordaria d'ell «per no deixar-li dormir». A més, li va dir que no tenia por i que es quedava esperant a l'arribada de la Policia. Mentre que el pare de l'acusat, que va baixar en ser avisat pel seu fill, li va dir a l'anciana que estaven «farts» d'elles i que ho haurien d'haver fet «abans».

 

Estat de xoc

L'acusat ha explicat en l'interrogatori que no recorda «res» dels fets i que aquell matí havia consumit cocaïna, marihuana, alcohol i molta medicació. També ha al·legat que no recordava el ganivet de 10 centímetres amb el qual va pegar-li punyalades a la dona encara que, posteriorment, ha indicat que servia per a cuinar la cocaïna, i ha afirmat que se sentia «espiat». 

 

Segons la seva versió, va estar «dues o tres setmanes en xoc» en la presó i va començar a recordar trossos del que va passar, com a la dona plena de sang i a ell mateix en l'aparcament. A la seva defensa, li ha respost que no troba explicació al que va passar però que es va veure «tancat» perquè se sentia «espiat, seguit i perseguit», perquè en la seva joventut havia tractat amb traficants de droga i que veia «els mateixos cotxes i les mateixes persones» i ha patit per la seva vida «diàriament».

 

Sobre el conflicte amb la veïna i els sorolls molestos, ha apuntat que sentia «veus i murmuris» i que escoltava com es reien d'ell i pegaven colps. Ha mantingut que «mai» va pujar a dir res dels sorolls, encara que «potser  va pujar educadament» i que, en qualsevol cas, no la va amenaçar. Finalment, ha assenyalat que els fets es van produir en el primer aniversari de la defunció de la seva mare, de qui rebia suport.

 

També pots llegir...

 Comentaris

envia el comentari