La Guàrdia Civil detecta 11.300 kg de musclos grecs sense l'etiquetatge legal

L'operació ha sigut en col·laboració amb el Departament de Salut i Pesca de la Generalitat | L'empresa comercialitzava els musclos com si fossin de l'Ebre
La Guàrdia Civil detecta 11.300 kg de musclos grecs sense l'etiquetatge legal
La Guàrdia Civil va intervenir 11.300 kg de musclos d'origen grec que es comercialitzaven fraudulentament com si fossin del Delta de l'Ebre  | Guàrdia Civil
 

Agents de la Guàrdia Civil del SEPRONA de Tarragona, en coordinació i col·laboració amb el Departament de Salut i Pesca de la Generalitat de Catalunya, van detectar 11.300 quilograms de musclos d'origen grec i que semblaven ser procedents del Delta de l'Ebre, a les instal·lacions d'una depuradora i d'un magatzem de mol·luscos bivalves. Els musclos es comercialitzaven de manera fraudulenta, fent creure que procedien de l'aqüicultura del Delta de l'Ebre, quan en realitat havien estat importats des de Grècia, ja que, des d'aquest país tenien un valor molt més econòmic. Els presumptes infractors adornaven els diversos lots intervinguts amb l'etiquetatge característic del musclo del Delta de l'Ebre per aparentar la seva autenticitat. 

 

 

L'empresa denunciada va infringir la mesura d'immobilització del producte

En el moment de la inspecció i com a mesura cautelar, es va aturar la comercialització del producte, i no va ser fins l'endemà que la Inspecció de Salut va revisar l'etiquetatge i va fer les modificacions corresponents perquè, un cop es corregís la informació de l'etiquetatge, el producte es pogués tornar a llençar al mercat. Tot i això, l'empresa denunciada va infringir aquesta mesura d'immobilització del producte i els va introduir novament en el circuit comercial sense esperar la supervisió del Departament de Salut. 

 

Pel que fa a l'etiquetatge fraudulent, l'Agència Catalana de Salut Pública ha traslladat la denúncia al Departament de Consum perquè actuï d'acord amb la normativa de qualitat alimentària per frau al consumidor. D'altra banda, pel que fa al trencament de la mesura cautelar d'immobilització del producte, s'aplicarà la normativa de pesca a través del Departament d'Agricultura de la Generalitat que podrà constituir els fets com una falta considerada molt greu. 

 

També et pot interessar:Comentaris

envia el comentari