Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Captura d'uns policies detenint un home a Cassà de la Selva que no portava mascareta

Esclaten per la «desproporcionada» detenció d'un home sense mascareta al Gironès

Les imatges s'han fet virals a les xarxes socials

Captura d'uns policies detenint un home a Cassà de la Selva que no portava mascareta
Esclaten per la «desproporcionada» detenció d'un home sense mascareta a Catalunya | Xarxes socials

Les xarxes socials han esclatat contra la detenció d'un home negre a Cassà de la Selva (Gironès) perquè, després que es filtressin unes imatges  del moment de la detenció, consideren que els policies van ser racistes  contra el detingut. 

Els fets van ocórrer a Cassà de la Selva quan un home, que segons fonts municipals estava al carrer sense mascareta, va ser detingut per la Policia Local. L'Ajuntament, que ha defensat els agents per la seva actuació, ha assegurat que el detingut circulava pel carrer sense la mascareta, que és obligatòria després del decret de la Generalitat de Catalunya per prevenir els contagis de la Covid-19.

Segons apunten des del consistori, la Policia va demanar al detingut que es posés la mascareta, però ell va dir als agents que no podia fer-ho perquè no en portava una a sobre. En algun moment de la conversa, l'acusat hauria donat una empenta a un dels agents i el va amenaçar, sempre segons fonts de l'Ajuntament. Va ser en aquell moment quan els agents van procedir a la seva detenció, i quan comencen les imatges que s'han fet virals a les xarxes. 

L'entitat antiracista Espaiantiracista  s'ha fet ressò de les imatges i les va difondre a través dels seus canals i les seves xarxes socials, i va ser llavors quan molts usuaris van començar a criticar l'actuació policial, acusant els agents de racistes.

La persona que va enregistrar les imatges retreu als agents la seva actuació i els pregunta si «això és normal per una mascareta», animant-los simplement a posar-li una multa. La situació continua amb el detingut defensant-se dient que no ha fet res, més enllà de no portar la mascareta, i els testimonis acusen els agents «d'abús policial».

L'Ajuntament defensa els policies

L'Ajuntament de Cassà de la Selva ha donat suport als agents i ha assegurat que la seva actuació  policial va ser «proporcionada», tal com recull 'Gerió.cat'. A més, asseguren que en cap moment es va colpejar el detingut i que els agents de policia van fer l'ús de la «força mínima indispensable» per a detenir-lo. 

D'altra banda, lamenten que des de les xarxes socials s'hagin tergiversat les imatges de la detenció i recorden que tots els agents de policia tenen unes «competències en seguretat  i que les han de complir».

Després de la seva detenció, l'home va passar a disposició judicial i finalment va quedar en llibertat