Pla tancat d'un agent dels Mossos d'Esquadra en primer terme i d'un vehicle al control policial

Demanen 6 anys de presó a un mosso per quedar-se diners de les multes de trànsit

L'agent de policia recaptava les multes en efectiu i en manipulava d'altres per fer-les passar per no cobrades | Per tot plegat, s'enfronta a sis anys i tres mesos d'inhabilitació

La Fiscalia de Barcelona ha sol·licitat una condemna de sis anys i nou mesos de presó per un agent dels Mossos d’Esquadra. El policia s’hauria apropiat, presumptament, de 1.501 euros de multes de trànsit que recaptava en efectiu.

Les multes, recaptades en efectiu i manipulades per fer-les constar com a no cobrades

L’escrit d’acusació de la Fiscalia explica que el policia hauria deixat de tramitar intencionadament algunes denúncies que havia cobrat en efectiu. En altres casos, l’agent hauria manipulat el full del radar per tal de fer constar la denúncia com a no notificada i, per tant, no cobrada. Una feina artesana amb què enganyava, especialment, persones estrangeres, i que va fer entre el 2011 i el 2013.

El mosso d’esquadra exercia la seva professió a la comissaria de Mataró, al Maresme. La Fiscalia n’ha extret el registre per investigar les irregularitats deliberades que ha comès presumptament. 

Així, el fiscal exposa que el policia hauria enganyat ciutadans amb sis multes d’entre 200 i 600 euros, que sumen un import total de 1.501 euros. Per tot plegat, la Fiscalia demana condemnar l’agent pels delictes de malversació i falsificació de document públic

Gairebé set anys de presó i d'inhabilitació

Aquests delictes suposarien sis anys i nou mesos de presó, a més d’una multa de 5.800 euros. A banda, però, l’agent s’enfronta a la possibilitat de perdre la feina. I és que el ministeri públic ha demanat al jutge que inhabiliti el policia durant sis anys i tres mesos per a treballar com a empleat públic.

L'acusat serà jutjat aquest mateix divendres 2 de juliol, encara que el judici es podria allargar una jornada més. De fet, la mateixa Fiscalia admet la demora en el judici del delicte, comès fa vuit anys, i dóna la culpa del fet que fins ara no se celebri la vista oral a l’administració de justícia.