Dos agents de la Policia Nacional d'esquena

Agredeix la dona, apunyala el fill i els ruixa amb gasolina: detingut a Espanya

Els ferits han estat traslladats a l'hospital

Just a temps. Així podem descriure l'actuació de les autoritats després del que ha passat a Elda, un municipi ubicat a Alacant. Allà, una mare i el seu fill van aconseguir burlar la mort gràcies a la policia.

La tragèdia, provocada pel marit i el pare del nen, va estar a punt d'agreujar-se encara més. Afortunadament, les forces de l'estat van aconseguir salvar la vida de les dues víctimes, que ara es troben al centre mèdic, i es van recuperar a poc a poc.

Pla detall d'un policia
Els fets han ocorregut a Elda, Alacant | Canva

L'autor dels fets ja ha estat detingut. Actualment, les autoritats policials han obert un procés de recerca per trobar les claus del tràgic succés.

Va estar a punt d'acabar amb la seva família

Tal com ha assenyalat la Policia Nacional, un home ha estat detingut a Elda el diumenge 6 de març per ser el presumpte autor de diversos delictes. Primerament, va agredir la seva dona amb una fusta de muntar a cavall, provocant-li greus lesions per tot el cos.

El seu fill, que era menor, va intentar protegir la seva mare en veure les agressions que estava patint, i l'acusat el va apunyalar per l'esquena amb una navalla. Per si això no fos poc, una vegada tenia els seus dos familiars terroritzats, els va ruixar a tots dos amb benzina i amb la intenció de cremar-los, ja que tenia un encenedor.

Diverses armes
La policia va confiscar tots els objectes que va fer servir el detingut al delicte | Policia Nacional

Les autoritats assenyalen que l'home ha estat detingut per delictes de lesions greus, maltractaments a l'àmbit familiar i temptativa d'homicidi. L'arrest es va realitzar després de rebre una trucada de socors.

La policia va haver de trencar la porta

Un cop els agents es van personar al lloc dels fets, l'acusat es va negar a donar-los accés a casa. És per això que les autoritats policials van haver d'entrar per la força al domicili.

Quan van aconseguir endinsar-se a la casa, es van trobar el presumpte autor dels fets, extremadament alterat i amb taques de sang i amb un encenedor a la butxaca.

Policies entrant en un edifici
La policia va haver de trencar la porta per accedir al domicili | Policia Nacional

Al mateix lloc hi havia el nen amb la seva mare. El nen presentava un tall i sagnava per l'esquena, mentre que la dona tenia símptomes d'haver estat agredida. A més tots dos estaven ruixats amb benzina.

Hi havia més testimonis a la llar

Després que les víctimes aconseguissin calmar-se i explicar què havia passat i es demostressin els fets, els agents han procedit a la detenció de l'agressor. D'altra banda, tant la dona com el nen van ser assistits pels sanitaris.

Cal destacar que dins del domicili hi havia una altra persona, la seva filla, que va ser testimoni dels fets. Tot i que presumptament no tenia cap marca d'agressió, va ser atesa de totes maneres pels metges que es van traslladar.

Cotxe de la Policia Nacional.
Dins de la casa hi havia una altra víctima, a banda de la dona i el seu fill | Europa Press

La dona i el seu fill van ser portats al centre hospitalari més proper per recuperar-se com més aviat millor. D'aquesta manera, el grup de la Unitat d'Atenció a la Família i la Dona de la Comissaria de Policia Nacional d'Elda s'ha fet càrrec de la investigació.

Així mateix, les autoritats han aprofitat a través de les xarxes socials per recordar quin és el procés per avisar un episodi semblant al del municipi d'Alacant.

El 061 és el telèfon d'atenció a les víctimes que pateixen violència masclista. Aquest número estarà a total disponibilitat dels usuaris les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any. La trucada és totalment gratuïta i no deixa empremta a la factura, malgrat que si es queda registrada a l'historial de trucades del telèfon mòbil.