Imatge capturada en el moment de l'agressió a l'àrbitre de futbol.

Agredeixen un àrbitre a Catalunya

Un aficionat ha saltat al terreny de joc i ha agafat l'àrbitre del coll violentament en un partit de futbol regional entre el Sant Genís Penitents B i el CF Florida B

Nou episodi vergonyós sobre la gespa d’un camp de futbol, en aquest cas, en un partit de futbol regional català. Un àrbitre ha patit una agressió física durant el transcurs del partit per part d’un aficionat que era a la grada.

El partit en concret era el de la penúltima jornada del grup quinzè de la Quarta Catalana, l’última categoria del futbol regional. Es jugava aquest diumenge 20 de juny, i enfrontava els dos filials dels equips barcelonins Sant Genís Penitents i Club Futbol La Florida, a l’estadi local, el Camp Municipal de Sant Genís.

L’agressor va assaltar l’àrbitre pel darrere i li va agafar el coll

Els fets van succeir ben a prop del límit del terreny de joc, a la vora de l’espai per al públic, que era dret davant els jugadors. L’àrbitre va treure una targeta groga a un jugador local, fet que va desfermar la ràbia d’un aficionat que no duia ni samarreta ni mascareta.

L’agressor es va apropar a la tanca fervorosament per a reclamar que es retirés l’amonestament, i immediatament va saltar al camp. Va apropar-se per darrere a l’àrbitre, que conversava amb els jugadors en un moment de tensió dins el camp, i el va agafar pel coll amb força per llençar-lo a terra.

Els jugadors van reaccionar ràpidament i van fer fora l’agressor del terreny de joc pocs segons després. Si més no, tot i que la reacció de l’àrbitre va ser indiferent, un parell de telèfons mòbils van testimoniar l’escena, que s’ha pogut veure enregistrada per les xarxes socials gràcies al compte d’actualitat futbolística amateur Catalunya Futbol.

Les xarxes socials es fan ressò de l'agressió

La pàgina ha denunciat l’agressió, que considera «vergonyosa». De la mateixa manera, molts aficionats i seguidors han dit la seva als comentaris, on han castigat l’agressor i han demanat que sigui identificat i expulsat dels camps de futbol.

L’equip local, el Sant Genís del barri de Vallcarca i els Penitents, també ha denunciat l’agressió a través del seu compte d’Instagram. Més enllà de mostrar la seva desaprovació, el club ha assegurat que no accepta aquest tipus de comportaments, per la qual cosa prendrà les mesures que siguin necessàries. 

El Sant Genís ha volgut recordar que el que succeeix dins el camp no és responsabilitat dels qui s’ho miren des de fora, i ha volgut demanar disculpes públicament a l’àrbitre en nom de l’equip B.