Cartell de l'estació de Diagonal-Provença de metro i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya a Barcelona

Denuncien una agressió homofòbica a l'estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat

L'Observatori contra l'Homofòbia ha denunciat públicament els fets

Aquest dijous al matí s'ha produït una agressió homòfoba a Barcelona. L'escenari ha estat l'estació de Provença de Ferrocarrils de la Generalitat i els fets s'han produït al voltant de les 10.00 hores a l'interior d'un dels vagons.

Tot hauria començat quan diversos passatgers han demanat a una dona que es posés bé la mascareta però la resposta d'aquesta ha estat començar a increpar-los, segons ha explicat la víctima a 'betevé'. Ha estat llavors quan la víctima ha intervingut per demanar a la dona amb la mascareta mal col·locada que deixés d'insultar.

L'Observatori contra l'Homofòbia ha denunciat públicament els fets

La dona però ha centrat tota la seva atenció sobre la víctima a qui ha proferit insults homòfobs i, abans de baixar del vagó, s'ha acostat per donar-li una puntada de peu a la canyella. Els fets han estat denunciats públicament per l'Observatori contra l'Homofòbia (OCH) que ha compartit una publicació a través de les xarxes socials.

Des de l'Observatori han condemnat l'agressió que han qualificat de «gravíssima incidència». Per la seva part, els Mossos d'Esquadra han declarat que tenen constància dels fets i que estan esperant que arribi la denúncia.

Davant d'aquests fets, l'OCH demana un protocol d'àmbit català per aconseguir que el transport públic «sigui un espai amable i sense violència». Un protocol en què l'Observatori fa mesos que treballa per aconseguir que «sigui un espai segur tant per a les dones, com per a les persones racialitzades, com per a les persones LGTBI com per a tothom», ha explicat el president de l'OCH, Eugeni Rodríguez a 'betevé'.