Imatge de l'entrada al centre penitenciari de Brians 2

«Greu agressió» d'un intern a un funcionari a la presó de Brians 2

Un reclús ha empès un treballador, que ha caigut a terra i s'ha colpejat el cap

Les presons catalanes s'han vist involucrades en un nou greu incident protagonitzat entre interns i funcionaris. En aquesta ocasió, els fets han succeït a Brians 2, on un funcionari ha patit una «greu agressió» per part d'un intern. Fins al lloc s'ha desplaçat un helicòpter medicalitzat de Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) preparat per evacuar-lo

El malestar ha anat en augment, ja que l'incident ha succeït una setmana després que un reclús arranqués un tros de dit a un funcionari de Quatre Camins. 

Ha caigut a terra i s'ha colpejat al cap

El Sindicat professional de presons del sindicat UGT ha denunciat aquests fets a través de Twitter. Un incident que ha aixecat polseguera entre els funcionaris de presons, que han reclamat en reiterades ocasions més seguretat als seus llocs de feina. 

Després d'aquests incidents, el sindicat ha preguntat a la consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, «fins quan està disposada a seguir posant en perill la vida dels seus treballadors».

Segons ha detallat el Departament de Justícia, els fets s'han produït quan un intern ha empès el cap d'unitat del Servei Interior del mòdul 4. Després de l'agressió de l'intern, el funcionari ha caigut a terra i ha quedat inconscient una estoa fruit d'un cop al cap.
 

Els serveis mèdics del centre l'han atès en un primer moment abans de ser evacuat pel SEM a l'Hospital de Bellvitge, a l'Hospitalet de Llobregat

Després de l'agressió, l'atacant ha ruixat amb gel hidroalcohòlic els funcionaris que hi havia a l'indret i també ell mateix. Tot seguit, ha tret un encenedor, motiu pel qual l'han immobilitzat i traslladat al departament de règim tancat. A més, properament serà canviat de presó.

El presumpte agressor és un condemnat per dos delictes de conducció sota la influència de l'alcohol o les drogues i per tres delictes de conducció sense permís. Tot això se suma a una condemna acumulada de 26 mesos i 16 dies; més 3 mesos i 165 dies per responsabilitat personal subsidiària.

El Departament de Justícia ha lamentat i condemnat «enèrgicament» aquesta nova agressió i ha assegurat que treballa per implantar mesures que evitin aquestes situacions.

Precisament, aquest divendres un centenar de funcionaris es van manifestar al voltant dels centres Brians 1 i Brians 2 per demanar més mesures de seguretat als seus llocs de feina.