Imatge de l'adhesiu de la bandera espanyola que han col·locat a la porta de l'Ajuntament de Tremp

L'Ajuntament de Tremp titlla d'«acte vandàlic» la col·locació d'una bandera espanyola a la façana

Els fets han tingut lloc aquest passat dilluns 29 de juny al matí

Polèmica a les xarxes socials per un tweet de l’Ajuntament de Tremp realitzat aquest passat dilluns al matí. El consistori, mitjançant una piulada, anunciava: «condemnem i rebutgem l’acte vandàlic esdevingut aquest matí a la portada de l’edifici de l’Ajuntament». Es tracta d’un adhesiu de la bandera espanyola  que havien enganxat a la porta d’entrada de l’equipament municipal.

«Continuarem treballant pels drets i llibertats de totes», conclou la piulada. El missatge aplega més de 700 respostes, prop de 300 retuits i més de 100 m’agrades. La majoria d’usuaris lamenten que no es tracta de cap acte vandàlic i critiquen  que el consistori digui que continuarà treballant pels drets i llibertats de totes.

«Acte vandàlic és prescindir d'una part de la població catalana i fer com si no existís», «Posar una bandera del país és un acte vandàlic? Ejem, feu-vos-ho mirar», «Quin acte vandàlic? Posar la bandera oficial de tots? Si queda fins i tot més bonic» o «Acte vandàlic posar un adhesiu amb una bandera? pell fina no, el següent» diuen alguns dels comentaris.

 

Resposta dels presumptes autors

Entre les centenars de respostes de la piulada, hi ha una de l’associació  Unión de Brigadas que assegura que ser l’autora d’aquest acte vandàlic. L’associació, que segons el seu perfil, «dona cobertura jurídica a dues brigades de neteja de propaganda colpista separatista» diu: «Hem estat nosaltres, i la pancarta dels colpistes presos també l’hem tret nosaltres, i el llaç groc lluminós que estava endollat a l’ajuntament també». «Cada setmana tindreu una bandera aquí, fins que deixeu de saltar-vos la llei de banderes, ha escrit l’associació a Twitter.