Imatge d'una parella d'agents dels Mossos d'Esquadra fent patrullatge pels carrers de Lleida. Imatge del 19 de maig de 2020.

Els Mossos d'Esquadra investiguen la violació d'una noia a Lloret de Mar

Els fets van tenir lloc durant la matinada de diumenge a dilluns

Els Mossos d'Esquadra  busquen un home per violar una noia a Lloret de Mar  la matinada de diumenge a dilluns. Segons ha pogut saber l'ACN, ahir a la tarda la víctima va anar a la comissaria de Blanes per denunciar l'agressió sexual. La noia, que té 21 anys, va relatar que tornava cap a casa després de sortir amb uns amics quan un home que no coneixia la va començar a seguir pel carrer mentre li feia insinuacions  sexuals. Quan la víctima creuava una zona verda del municipi, l'agressor la va atacar per l'esquena i la va fer caure a terra.

La víctima va intentar repel·lir l'atac i van forcejar però, finalment, l'home la va violar. La noia va trucar al telèfon d'emergències 112 i, espantada, va acabar marxant del lloc. La jove ha facilitat una descripció de l'atacant i els Mossos han obert una investigació  per identificar-lo, també a través d'imatges de les càmeres de videovigilància  que hi pugui haver al llarg del recorregut de la víctima i que hagin pogut captar alguna imatge de l'agressor.

 

Mor un home per un infart a Madrid en no ser atès en un ambulatori perquè no era el seu

Un home de  47 anys i veí de Madrid va morir dimecres passat a les portes d'un centre de salut en no ser atès després de patir un  infart. El motiu que li van donar és que aquest, situat a l'avinguda d'Espanya de San Sebastián de los Reyes, no era l'ambulatori on li tocava anar. Des de Sanitat ja han advertit que la Gerència d'Atenció Primària ha iniciat una  investigació per esclarir els fets i la Policia Nacional  també es troba analitzant el cas. 

El mort és Pedro M.P., un veí molt conegut d'Alcobendas i membre de la banda de rock 'La Gotera'. Segons s'ha pogut saber, va ser dimecres a la tarda quan Pedro va notar un dolor estrany  a la seva espatlla dreta i va acudir al centre de salut  més proper amb la seva dona. Allí va esperar el seu torn, i quan li va arribar, una infermera va dir-li que aquell no era l'ambulatori que li corresponia.

Pedro i la seva dona van marxar, però unes tres hores després va tornar a sentir el mateix dolor i va desplaçar-se de nou al centre. Aquesta vegada, però, es va asseure a un banc situat a la porta del recinte mèdic i es va esvair. Diversos metges van sortir i van tractar de reanimar-lo, però ja era tard. L'autòpsia va confirmar que la causa de la mort havia estat un  infart

Indignació entre els veïns del barri

La seva dona no va voler comentar res al respecte, únicament que no sabia encara si denunciaria els fets. Els veïns del barri van mostrar la seva indignació a les xarxes socials.

Un portaveu de Sanitat va assegurar que a causa de la situació actual, l'estratègia del SUMMA 112 es basa en el reforç de l'atenció domiciliària de les urgències: «Amb els centres de salut tancats, aquest servei s'ha reforçat amb 20 unitats d'Atenció Domiciliària més». Des de Sanitat recomanen que si algú es troba davant d'una urgència, que truqui al 112 o al 061 per tal que un metge analitzi la situació i enviï el recurs mòbil adequat a cada cas.