App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

La fosca història que s'amaga darrere de la casa maleïda de Madrid

Una història només apta per a les persones més valentes

Recreació d'l'edifici de la casa maleïda de Madrid per a la sèrie 'El Ministeri de el temps' al 2016
Aquest carrer també va sortir a 'El Ministerio del tiempo', l'any 2016 | RTVE

La famosa casa maleïda de Madrid es troba al número 3 del carrer Antonio Grilo, al barri de Malasaña. Són molts els rumors i les històries que s'han escampat sobre el que ha passat entre aquestes quatre parets, però el cert és que s'han comès assassinats de tota mena, des de parricidis fins a crims que, a dia d'avui, encara no s'han pogut resoldre

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicació compartida de Budo Són (@budoson) el

 

La llegenda de la casa maleïda de Madrid

Aquest edifici del carrer Antonio Grilo s'ha anat tenyint d'un color fosc i una aura macabra amb el pas dels anys. El motiu és clar, i és que es tracta del carrer de Madrid que ha tingut més assassinats per metre quadrat des de fa vint anys, sumant un total de 9.

Els crims van començar al segle XVIII, quan van assassinar un home amb un cop de canelobre al cap. L'any 1962, un sastre va matar la seva dona i els seus cinc fills amb una pistola, un martell i un ganivet de cuina, i dos anys després, el 1964, una dona va estrangular també al seu fill acabat de néixer i el va amagar dins d'un calaix de la casa. Però el misteri no només es troba a l'edifici, sinó que al carrer també han passat coses sense sentit. 

Al segle XVIII va aparèixer mort un home al mig del carrer d'Antonio Grilo, i una dona va ser apunyalada a mans d'un sicari. Poc temps després es va descobrir un cementiri de fetus a l'interior d'un celler, al número 9 del mateix carrer, i segons s'ha pogut saber, es van arribar a trobar prop de cent nadons. Aquest fet va descobrir que es tractava d'una clínica d'avortaments il·legal.

El crim més esgarrifós

L'1 de maig del 1962 va tenir lloc un dels crims més sonats de la història del nostre país. A l'edifici vivia una família formada pel sastre José María Ruiz Martínez, la seva dona Dolores Bermúdez Fernández i els seus cinc fills: Carlos, Susana, Adela, Dolores i José, d'entre 2 i 14 anys. 

Segons s'ha pogut saber, el sastre tenia deutes econòmics i en un moment de crisi va decidir assassinar a tots els membres de la família. El que més impacta és que va acabar amb la vida de cada un d'una manera diferent. El cos de la seva dona es va trobar al terra de l'habitació, la seva filla petita de dos anys estava degollada, i al lavabo es va trobar el cadàver de la seva filla de 14 anys amb un tret. Els altres tres fills també van ser degollats i tenien trets pel cos. 

Fotografia de la casa maleïda de Madrid juntament amb un diari de l'succés de l'sastre
Els fets van consternar a tota la ciutat | BeMad

«Ho he fet per ells»

La història no s'acaba aquí, i és que segons 'Telemadrid', el sastre va exhibir els cadàvers dels seus tres fills al balcó. L'home va sortir amb el pijama ple de sang, i davant la mirada dels seus veïns, explicava que els havia matat per ells: «Ho he fet per ells, perquè els estimo». L'única persona que es va lliurar va ser la serventa de la família, que havia sortit de casa en aquell moment per anar a buscar unes medicines. 

Alguns diuen que l'assassinat no es va produir pels problemes econòmics del sastre, sinó perquè aquest creia escoltar missatges d'extraterrestres del planeta Ummo, que estaven molt de moda en aquella època. Fos pel motiu que fos, sens dubte és una de les majors atrocitats que s'han pogut cometre al país.