App GRATIS:

📱Les teves notícies preferides ara a un click, baixa't gratis l'App de Catalunya Diari clicant aquí. T'ESPEREM!

Mor un home per un infart a Madrid en no ser atès en un ambulatori perquè no era el seu

La conselleria de Sanitat ha obert una investigació

Façana de centre de salut de Sant Sebastià dels Reis a l'avinguda d'Espanya
El mort no va ser atès al centre de salut perquè no era el que li corresponia | GSV

Un home de 47 anys i veí de Madrid va morir dimecres passat a les portes d'un centre de salut en no ser atès després de patir un infart. El motiu que li van donar és que aquest, situat a l'avinguda d'Espanya de San Sebastián de los Reyes, no era l'ambulatori on li tocava anar. Des de Sanitat ja han advertit que la Gerència d'Atenció Primària ha iniciat una investigació per esclarir els fets i la Policia Nacional també es troba analitzant el cas. 

Rebutjat al centre de salut

El mort és Pedro M.P., un veí molt conegut d'Alcobendas i membre de la banda de rock 'La Gotera'. Segons s'ha pogut saber, va ser dimecres a la tarda quan Pedro va notar un dolor estrany a la seva espatlla dreta i va acudir al centre de salut més proper amb la seva dona. Allí va esperar el seu torn, i quan li va arribar, una infermera va dir-li que aquell no era l'ambulatori que li corresponia.

Pedro i la seva dona van marxar, però unes tres hores després va tornar a sentir el mateix dolor i va desplaçar-se de nou al centre. Aquesta vegada, però, es va asseure a un banc situat a la porta del recinte mèdic i es va esvair. Diversos metges van sortir i van tractar de reanimar-lo, però ja era tard. L'autòpsia va confirmar que la causa de la mort havia estat un infart

Indignació entre els veïns del barri

La seva dona no va voler comentar res al respecte, únicament que no sabia encara si denunciaria els fets. Els veïns del barri van mostrar la seva indignació a les xarxes socials.

Un portaveu de Sanitat va assegurar que a causa de la situació actual, l'estratègia del SUMMA 112 es basa en el reforç de l'atenció domiciliària de les urgències: «Amb els centres de salut tancats, aquest servei s'ha reforçat amb 20 unitats d'Atenció Domiciliària més». Des de Sanitat recomanen que si algú es troba davant d'una urgència, que truqui al 112 o al 061 per tal que un metge analitzi la situació i enviï el recurs mòbil adequat a cada cas.