SEM

Alarma en una casa de colònies de Catalunya: 12 nens intoxicats

Quatre dels infants han hagut de ser traslladats a l'hospital

Nova intoxicació, aquest cop alimentària. Dotze infants, que es trobaven de colònies amb l'escola, han patit una intoxicació causada per ingerir algun tipus d'aliment en mal estat.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya investiga l'origen d'una intoxicació que ha afectat dotze escolars en una casa de colònies de Mieres, a la Garrotxa. Els nens i nenes formaven part d'un grup de 42 infants de Sant Sadurní d'Anoia, Alt Penedès.

Aquest dimecres a la matinada, els afectats s'han començat a trobar malament. Els nens i nenes han tingut vòmits, dolor abdominal i alguns d'ells, febre i diarrea.

Segons l'Agència de Salut Pública, les sospites apunten a una intoxicació alimentària. Quatre dels infants han hagut de ser traslladats fins a l'hospital Josep Trueta de Girona, tot i que a hores d'ara ja han estat donats d'alta.

Els nens i nenes formaven part d'un grup de 42 escolars de Sant Sadurní d'Anoia que passaven uns dies a la casa de colònies de Mieres. Juntament amb ells, hi havia setze adults més, entre mestres i personal de la casa de colònies.

Dotze infants intoxicats

Aquesta matinada, però, dotze dels infants s'han començat a trobada malament. Segons informa l'Agència de Salut Pública (ASPCAT), les sospites apunten que han patit una intoxicació alimentària.

Els menors presentaven símptomes lleus, com vòmits i dolor abdominal, i alguns d'ells febre i diarrea.

Quatre dels escolars han hagut de ser traslladat fins a l'hospital Josep Trueta de Girona. A hores d'ara, però, segons informen des del centre, tots ells ja han estat donats d'alta.

Porten el cas entre els tècnics de l'ASPCAT de Girona i del Servei de Vigilància epidemiològica i resposta a emergències de Salut Pública a Barcelona Sud.

▶️ La prohibició de Barcelona a les seves platges per aquest estiu

Onze nens intoxicats en una piscina

Onze infants, alumnes de l'escola del Pla de Salt, al Gironès, es van intoxicar lleument mentre es banyaven a la piscina municipal per una descompensació del PH i el clor.

Els fets van passar aquest dimarts sobre dos quarts d'onze del matí i els alumnes van ser traslladats fins al CAP de Salt, on una hora més tard ja van rebre l'alta.

Arran d'aquests fets, el consistori va encarregar una analítica als laboratoris CECAM de Celrà, al Gironès, on es va poder veure que els paràmetres de PH i del clor estaven descompensats en el vas petit de la piscina.