Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Senyor gran

Nou robatori amb violència a Catalunya: ataquen i fereixen a un avi de 80 anys

Una de les agressores va poder escapar i està en recerca i captura

Nou robatori amb violència, aquest cop a Girona. A causa dels fets, un avi va quedar ferit i amb diverses contusions. Malauradament, en aquests casos, les víctimes solen ser persones vulnerables.

Els Mossos han detingut una dona, i en busquen una altra, per robar un Rolex valorat en 15.000 euros a un ancià de 80 anys de Girona. Els fets van passar aquest dimarts al migdia al carrer Santa Eugènia.

Les dues lladres, que dies abans ja havien parlat amb la víctima, s'hi van acostar quan l'octogenari es disposava a visitar uns familiars a la feina. El van abordar al replà, el van fer caure a terra i li van prendre el rellotge.

Abans que fugissin amb un cotxe, però, la mateixa víctima i un familiar van poder retenir una de les lladres. L'ancià, però, va tornar a caure i va necessitar ser traslladat a l'hospital Josep Trueta.

La detinguda, que acumula nombrosos antecedents, ha quedat en llibertat provisional i els Mossos busquen la seva còmplice.

Dies abans ja s'havien acostat a la víctima

El robatori amb violència va passar aquest dimarts poc després d'un quart d'una del migdia. La víctima, un octogenari, anava a veure uns familiars que tenen el despatx al carrer Santa Eugènia de Girona. Quan estava al replà de l'edifici, les dues dones el van abordar.

No era la primera vegada que se li apropaven, perquè dies abans ja havien estat parlant amb ell, havien xerrat sobre el temps, sobre el seu gos i li havien demanat si necessitava alguna cosa.

En aquesta ocasió, però, les dones se li van abraonar i li van fer perdre l'equilibri. Quan l'ancià va caure a terra, van aprofitar per arrabassar-li el Rolex que duia al canell. Un rellotge de luxe valorat en 15.000 euros.

L'octogenari va començar a cridar i això va alertar els seus familiars. Un d'ells va sortir del despatx i van aconseguir retenir una de les lladres abans que fugissin amb un cotxe.

L'altra, que ja era a dins del vehicle, va poder escapar. Els Mossos d'Esquadra, però, tenen la matrícula del vehicle i estan fent gestions per localitzar-la i poder-la detenir.

L'ancià va quedar ferit

Mentre intentaven evitar que les dues lladres s'escapessin, l'ancià de 80 anys va agafar-se al cotxe. Quan el vehicle va arrancar, l'home va tornar a caure a terra. Es va ferir a la zona de la barbeta i es va fer diverses contusions.

Per això, una ambulància del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) el va traslladar fins a l'hospital Josep Trueta perquè els metges l'examinessin.

Més de vint antecedents

Els Mossos d'Esquadra van detenir la dona a qui l'ancià i el seu familiar, amb l'ajuda d'un tercer testimoni, van aconseguir frustrar-li la fugida. La policia també va poder recuperar el rellotge de luxe i el va retornar a l'octogenari.

La detinguda és una noia de 20 anys, de la zona de Barcelona, que acumula nombrosos antecedents per fets similars.

De fet, en suma més d'una vintena i li constaven fins a tres ordres de recerca i detenció per part d'un jutjat d'Elx. Ara, a tots aquests se li'n suma també un altre pel robatori amb violència a Girona.

Aquest dimecres, la lladre ha passat a disposició al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona. Ha quedat en llibertat provisional.