Bombers en un incendi.

Alerta per una explosió a Catalunya: 4 ferits i 6 dotacions de Bombers ara mateix

Les primeres informacions afirmarien que la causa de la deflagració hauria estat un error humà

Forta explosió a Osona. La manipulació d'un bidó amb àcid clorhídric ha provocat una gran deflagració a la planta d'Aigües Vic al municipi de Gurb. Tal com informa El9.cat, un treballador encarregat d'omplir un bidó amb productes que s'utilitzen per al tractament de l'aigua, ha barrejat, per error, un àcid equivocat.

Arran d'aquest error humà, s'ha originat una deflagració i un petit núvol. Així ho ha informat Protecció Civil a través del seu compte de Twitter. A més, també ha activat l'alerta del Pla especial d'emergències exteriors del sector químic a Catalunya, anomenat Pla Plaseqcat.

«Protecció Civil activa alerta pla PLASEQCAT per un vessament d'àcid clorhídric a Gurb».

Quatre persones ferides

Un vessament d'àcid clorhídric a la Potabilitzadora Aigües Vic que hi ha a Gurb ha estat el detonant de la forta deflagració. L'avís s'ha rebut a les 10:55 hores i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) hi ha enviat 6 dotacions. El balanç és de quatre ferits lleus que ja estan essent atesos.

Tal com informa el mitjà esmentat anteriorment, les persones que han estat ateses pels serveis d'emergències són el conductor del camió i el seu ajudant. D'aquesta manera tot i la gravetat del succés, cap de les persones que es trobava en el moment de l'explosió ha resultat ferida de gravetat. 

La fuita, que ha estat petita, s'hauria produït mentre una empresa externa estava descarregant un altre producte prop del tanc afectat quan s'ha produït la reacció. Com a conseqüència, els treballadors que hi havia més propers han quedat ferits en caràcter lleu.

      Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!

Un error humà

Els Bombers de la Generalitat també han enviat 3 dotacions i s'ha comprovat que l'incident no havia generat flama ni fums. Per seguretat, els treballadors han estat evacuats. Fins al lloc també s'han desplaçat tres indicatius dels Mossos d'Esquadra, els quals han acordonat la zona i han fet els controls d'accessos. 

«Estem netejant la zona afectada pel vessament, per una banda, i tancant el dipòsit que ha tingut la fuita, per una altra. Ara, al lloc, 6 dotacions terrestres», ha piulat el cos de Bombers a través del seu compte de Twitter, el qual es troba treballant ara mateix en el succés.