Alberto, el jove que es va menjar la seva mare, demana una cosa: «Que m'hi portin»

L'assassí es troba a la presó provisional des del 23 de febrer de 2019

Alberto Sánchez Gómez, conegut com «el caníbal de Guindalera», tenia 26 anys quan va escanyar a la seva mare, va trossejar el cadàver i es va menjar les seves restes. D'això ara fa dos anys. Ara, la Fiscalia demana 15 anys i cinc mesos de presó, però l'acusat fa una petició al jutge: «Vull que em portin a un centre psiquiàtric».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'Audiència Provincial de Madrid va iniciar ahir el judici contra Alberto, acusat de matar a la seva mare i menjar-se-la. Alberto i la seva mare vivien en el mateix pis del barri de la Guindalera, a Madrid. El 23 de febrer de 2019 van discutir, es van dir de tot, i ell la va acabar agarrant pel coll amb el propòsit de posar fi a la seva vida.

Després d'escanyar-la, va tendir el cos en el llit i va començar a tallar el cos a trossos amb una serra de fuster i dos ganivets de cuina. Segons l'escruixidor relat de la Fiscalia, durant dues setmanes es va alimentar de les restes cadavèriques de la seva mare. Alguns trossos els va guardar en recipients de plàstic en la nevera, i altres els va tirar a les escombraries.

Alberto ja acumulava 12 denúncies per maltractaments contra la seva mare. L'absència de María Soledad, de 66 anys, va motivar una denúncia a la policia que es va personar a casa de l'acusat. En preguntar per la seva mare, ell va respondre fredament: «Sí, la meva mare està dins». En entrar, els agents van ser testimonis d'una escena que no oblidaran mai. Alberto havia matat la seva mare, l'havia esquarterat i havia guardat els seus trossos en tapers. Els informes policials asseguren que els experimentats agents de policia van acabar vomitant en escoltar aquell relat.

El jove havia distribuït els recipients amb els trossos per tota la casa i els hi anava menjant amb l'ajuda del seu gos Coque. Allí mateix, i amb una fredor esbalaïdora, el jove va relatar amb tots els pèls i senyals com havia matat a la seva mare i la hi havia anat menjant en els dies posteriors. Alberto va ser immediatament detingut, i des d'aleshores es troba a la presó provisional des del 23 de febrer de 2019.

Demanen 15 anys i cinc mesos de presó

Ara s'enfronta a un jurat popular en el qual li demanen 15 anys i cinc mesos pels delictes d'homicidi i profanació de cadàvers. A més, el fiscal reclama una indemnització de 90.000 euros al seu germà. L'estratègia de la defensa implica convèncer al jurat que Alberto no estava en les seves plenes facultats mentals, per a evitar així la presó i permetre que compleixi la condemna en un psiquiàtric.

Des que Alberto va confessar els fets no ha tornat a parlar. Durant els interrogatoris a comissaria i davant el jutge va romandre silenci. Ahir es va conformar el jurat i van parlar l'acusació i la defensa. Avui serà el seu torn, la primera vegada en la qual es podrà escoltar la seva versió dels fets, les seves motivacions i els seus pensaments.

La dona que va posar la denúncia per la desaparició de María Soledad era una amiga seva, i va manifestar que el seu fill, amb el qual vivia, «tenia problemes i era una mica estrany». L'endemà passat del seu arrest, la jutge va ordenar presó provisional sense fiança i va entrar en el mòdul d'infermeria, on dos presos «ombra» el vigilaven dia i nit per a evitar que cometés una altra bogeria. Aquells primers dies, els que van conviure amb ell ja van poder veure els trets d'una personalitat psicopàtica: era plenament conscient dels seus actes, i no mostrava cap signe de penediment.

«No existeix cura per a la meva bogeria»

L'única cosa que coneixem fins avui de la seva versió és a través de les cartes que va enviar a un amic des del penal d'Alcalá-Meco. 'El Español' ha revelat el seu contingut: «Estava malament fa molt temps i em vaig refugiar en les drogues. Feia molt de temps que sentia veus i que tenia al·lucinacions. Espero que em portin a un centre psiquiàtric després del judici».

Abans de cometre l'atrocitat, Alberto havia estat ingressat tres vegades en psiquiatria. Van ser períodes curts, després dels quals demanava l'alta voluntària i tornava a casa. Com una funesta premonició, dies abans de l'assassinat va penjar en Instagram un vídeo en el qual feia un rap: «Passejant al gos com una cabra. No sé la merda que dic, però si et vull enfonsar t'enterro. Cuinant vedella per a perdre el seny, pollastre dolç, mentre dura, no existeix cura per a la meva bogeria».


Comentaris

envia el comentari