Carme Badia, l'assassina d'Anna Permanyer

L'assassina d'Anna Permanyer es va inventar haver patit abusos sexuals a la presó

El currículum delictiu de Carme Badia no es va acabar amb l'assassinat de la psicòloga barcelonina

Com és habitual els dilluns, el programa 'Crims' de Televisió de Catalunya va paralitzar mig país. En aquesta ocasió, l'espai presentat per Carles Porta va aconseguir un 20,1% de quota de pantalla, acumulant 497.000 espectadors. No era per a menys. En el capítol d'ahir es mostrava el desenllaç del cas de la desaparició i posterior assassinat de la psicòloga Anna Permanyer. Finalment, les autoritats van poder confirmar l'autoria de Carme Badia en l'assassinat de Permanyer a l'edifici Atalaya de la Diagonal de Barcelona.

Per aquest motiu, Badia va ser condemnada a 24 anys de presó, enviant-la al centre penitenciari de Zuera, a Saragossa. El currículum judicial de l'assassina de Permanyer, però, no s'acaba aquí. L'any 1997 va estar relacionada com a presumpta instigadora de l'assassinat del seu marit, arribant a passar uns mesos a la presó. Encara que finalment no fos condemnada per falta de proves, Badia es tornaria a topar amb la justícia uns anys després, a partir del crim de Permanyer. Ara bé, les malifetes de Badia no van acabar ni amb el seu ingrés a presó per l'assassinat de la psicòloga barcelonina.

Denúncia falsa a la presó de Zuera, a Saragossa

Carme Badia va ser enviada a Saragossa per complir la condemna a la presó de Zuera. La seva estada al centre penitenciari aragonès, però, també va generar polèmica. I és que l'assassina d'Anna Permanyer va denunciar abusos sexuals per part d'un funcionari de presons del centre en qüestió. La denúncia es va fer pública a través d'internet i de seguida va generar moltes reaccions. Entre elles, les de diversos companys de feina de l'acusat, que estaven disposats a declarar a favor del funcionari. També diferents sindicats van donar suport a l'acusat. I algunes associacions de suport als presos van donar per bona la versió de Badia.

Uns mesos després, però, la història que havia explicat l'assassina de Permanyer va ser desmuntada per ella mateixa. I és que, tal com informava el diari 'Heraldo de Aragón' el passat octubre, la presa va admetre davant del cap de serveis de la presó que la denúncia d'abusos sexuals era falsa i que se l'havia inventat. Això va provocar que se li obrissin diligències per calúmnies i injúries. Segons el document oficial al qual va tenir accés l'esmentat diari, la interna va admetre que «tots els fets narrats» en la seva denúncia «són falsos i no van tenir lloc». Segons informa el mateix diari aragonès, aquest incident -a l'espera que es resolgui- va fer que es decidís enviar Carme Badia a un centre penitenciari de Pamplona.