Imatge d'un investigador en un laboratori, observant mostres per un microscopi

Busquen un menor fugat que va donar positiu per coronavirus a Almeria

El noi va abandonar el centre d'acollida aquest dimarts 30 de juny al matí

La Policia Nacional d'Almeria busca un menor  de 15 anys fugat d'un centre d'acolliment immediat (CAI) de 'Piedras Redondas' situat a la capital que, segons els responsables que van denunciar la desaparició, hauria donat «positiu» en la prova de la Covid-19.

Fonts de la Comissaria han indicat que van ser els representants de centre els que van comunicar als agents la desaparició voluntària  del jove, a partir de la qual s'ha donat un avís als membres del cos tant per trobar-lo, tractant-se de la fugida d'un menor, com per «seguretat sanitària», en ser un factor de risc davant possibles nous contagis. El menor va abandonar el centre poc abans de les 11.30 hores d'aquest dimarts 30 de juny, segons consta en la denúncia dels representants del centre dependent de la Junta d'Andalusia.

11.000 test ràpids a professionals

D'altra banda, la Delegació Territorial d'Educació de la Junta d'Andalusia a Almeria va informar ahir que preveu fer uns  11.000 test ràpid tant als professionals que s'incorporen ara com per als que ho faran al començament de curs 2020/21, «arribant així a tot el professorat que estarà en primera línia d'actuació i contribuint a la cura de la salut dels nostres estudiants», segons va indicar el delegat territorial, Antonio Jiménez. El delegat va rebre els sanitaris voluntaris que realitzaran els tests ràpids de la covid-19 als docents que treballaran en el Pla de Reforç Estival durant el mes de juliol així com el personal de l'administració adscrit a la Delegació.

 

Es dispara a Espanya el nombre de contagis per coronavirus en 1 dia

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat aquest dimecres, 1 de juliol, les dades sobre el coronavirus  a tot l'Estat, com és habitual cada dia. Les noves dades mostren que en els últims set dies han mort a Espanya dinou persones, una menys que les que es van informar ahir, quan en van ser 20. En total, segons el document de Sanitat, la xifra total de morts  ha augmentat fins als 28.363, és a dir, que en les últimes 24 hores haurien mort vuit persones, una xifra més baixa que els nou notificats el dimarts.

Respecte dels nous casos confirmats  de coronavirus, la xifra d'aquest dimecres arriba als 149 nous casos, gairebé un 50% més que els 99 que es van notificar ahir. En total, a tot l'Estat ja s'han contagiat de Covid-19, confirmat amb prova PCR, un total de 249.659 persones. La comunitat amb més contagis  en les últimes hores ha estat Madrid, amb 40 nous casos. La segueixen Andalusia (21), Aragó (20), Catalunya (17) i el País Basc (7). Pel que fa a les noves morts, Madrid torna a ser la més afectada amb 7 defuncions en l'última setmana, seguida de Castella i Lleó (3), el País Basc (3), Castella-La Manxa (2), Catalunya (2), Andalusia (1) i la Rioja (1).