Salten les alarmes al Barcelonès per una forta olor produïda per aigües residuals

Protecció Civil ha rebut 143 trucades en només dues hores

Imatge panoràmica de la ciutat de Barcelona amb la Torre Glòries o Agbar a la dreta
Salten les alarmes a Barcelona després d'una forta olor que arribava des de l'Hospitalet | Cedida

Els veïns i veïnes de Barcelona i l'Hospitalet de Llobregat s'han despertat aquest dimecres amb una forta olor de gas que ha fet saltar les alarmes entre la població. Ràpidament, els serveis d'emergències han quedat col·lapsats a causa dels ciutadans que no podien trobar l'origen d'aquesta olor.

En total, el telèfon del 112 ha rebut 143 trucades de les dues poblacions barcelonines durant tot aquest matí per una forta olor no reconeguda. La majoria han volgut posar-se en contacte amb emergències per alertar i preguntar sobre l'origen d'aquesta forta olor.

L'olor provenia d'unes tasques de neteja d'aigües residuals

La Guàrdia Urbana de Barcelona i els Bombers han seguit la pista de les trucades on s'alertava de la forta olor. En el moment de rebre's la primera trucada, Protecció Civil s'ha posat en contacte amb Gas Natural per descartar qualsevol mena de fuita. Després de confirmar-se que no s'havia notificat cap incident, la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Bombers van procedir a recórrer els municipis seguint la pista sobre les trucades d'emergència. 

Finalment, Protecció Civil ha aclarit que l'olor provenia de les tasques de neteja d'una fossa d'aigües residuals d'una empresa de productes químics d'Hospitalet de Llobregat, d'on provenien la majoria de trucades. Des de la ciutat comtal els districtes des d'on s'han originat més trucades han estat l'Eixample i Sants, així com des del barri del Carmel.

Des de Protecció Civil també han confirmat que aquesta olor i els productes químics manipulats no han generat cap risc per a la població. Al mateix temps, han informat sobre que cap persona ha hagut de ser atesa a conseqüència de l'olor.


Comentaris

envia el comentari