Els Mossos han arrestat els membres de la banda, que operava a Terrassa

Una nova estafa que suplanta Endesa preocupa els Mossos d'Esquadra

Els lladres suplanten la identitat dels treballadors per robar les dades personals de les seves víctimes

Alerta per un nou cas de ‘pishing’. Els Mossos d’Esquadra han avisat a través de les seves xarxes socials, on han demanat precaució a tots aquells qui rebin un correu electrònic de part de la companyia Endesa, ja que circula un fals missatge amb el qual els estafadors es fan passar per treballadors de la companyia i així aconseguir robar les dades personals de les víctimes.

Suplanten la identitat d’Endesa en un correu electrònic

En concret, el correu electrònic fals d’Endesa ofereix a la víctima en qüestió un reemborsament per una factura que li ha estat cobrada malament. Per tant, cal demanar la devolució de l’import i, per fer-ho, demanen el número de targeta. En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra han alertat del frau, ja que així els estafadors aconsegueixen les dades personals de la víctima i, per tant, robar-li els diners del seu compte corrent. «No piquis! És una estafa», adverteixen.

No és l’única estafa que existeix a través d’internet i tampoc la primera que suplanta Endesa. En aquests temps malauradament és molt habitual trobar-ne a les xarxes socials, a través de missatgeria instantània i correus electrònics. Com la suplantació d’Amazon a través d’un fals SMS o un correu que indica sobre una inesperada herència.

També et pot interessar...

  • Alerten d'una nova estafa que suplanta Amazon en un fals SMS
  • Alerta per l'estafa que captiva les víctimes amb una herència inesperada
  • Els Mossos alerten d'una nova estafa de suplantació de correu electrònic