Alerta per una nova onada d’estafes pel mètode del retrovisor

Els Mossos han detectat un augment de casos d’aquest robatori on les víctimes principals són gent gran

Els Mossos d'Esquadra alerten sobre la nova onada de l'estafa del retrovisor | Mossos d'Esquadra

Alerta per l’estafa del retrovisor. No és cap novetat, però malauradament els casos detectats a Catalunya han anat en augment en les darreres setmanes i els Mossos d’Esquadra han recordat com podem saber si hem estat o estem sent víctimes de l’engany. A més a més, els agents també insisteixen en conscienciar la gent més gran, ja que són els que més perill corren de ser enganyats.

Nova onada d’estafes pel mètode del retrovisor

En els últims mesos l’estafa del retrovisor ha reaparegut amb força als carrers catalans i és un mètode per robar que fa temps que es fa servir. Es tracta d’un engany que fan servir els criminals contra les seves víctimes per aconseguir robar les seves targetes de crèdit i el codi de seguretat, tot fent veure que és culpable de trencar-li el retrovisor i ara ha de pagar-lo, però sense passar pels tràmits de les asseguradores.

En aquest sentit, els Mossos d’Esquadra han tornat a alertar a través de les xarxes socials sobre aquest tipus d’estafa i han compartit una sèrie de consells a seguir si algun cop creiem que ens volen enganyar. En general el ‘modus operandi’ sempre és el mateix, els lladres provoquen una topada i un dels seus retrovisors es trenca, així enganyen la víctima i li exigeixen el valor de la reparació, però demanen els diners en efectiu perquè tenen pressa. A continuació, els lladres insisteixen a acompanyar la víctima fins a un caixer i és el moment en el qual li roben el codi de seguretat i la targeta de crèdit.

En cas d’estar en aquesta situació, cal estar sempre alerta i no accedir mai a fer pagaments en efectiu, sempre s’han de realitzar els tràmits necessaris a través de l’asseguradora que s’encarregarà dels possibles danys causats en l’accident. Però si l’altra persona continua insistint a rebre els diners en efectiu, cal trucar directament al 112 i alertar la policia. A més, és molt important alertar la gent gran sobre l’estafa del retrovisor perquè són les principals víctimes de l’engany.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari