Fotomuntatge d'un policia pel carrer i Norbert Köhler

Alerta policial: el criminal més buscat està a Espanya i és molt perillós

Norbert Köhler és un tipus perillós que està a la recerca i captura per segrest i tortures

Norbert Köhler, de 44 anys i nacionalitat txeca, és ara mateix el criminal més buscat a tot Europa. Les policies europees van darrere seu per delictes de narcotràfic, presa d'ostatges, segrest i tortura. Ara, la policia espanyola acaba de llançar una alerta perquè creuen que és a Espanya.

Les autoritats adverteixen que és una persona extremadament perillosa i demanen ajuda per localitzar-ho com més aviat millor. Podria anar armat i no tindrà cap objecció a atacar a qui se li posi pel mig. Amb l'objecte de capturar-lo, han difós la seva foto i han llançat una alerta a les xarxes.

Norbert Köhler forma part d'una llarga llista de delinqüents que es troben en recerca i captura a Espanya. La policia ja va demanar fa poc la col·laboració ciutadana per trobar el Manuel, un assassí que també s'amaga al nostre país. De moment, esperen que la seva crida faci efecte amb Köhler.

Més de 200 quilos de cocaïna

La foto de Norbert Köhler mostra un home jove amb els cabells llargs ros i els ulls blaus. Segons la policia, fa 1,86 i presenta un aspecte molt reconeixible. Porten temps darrere seu, però segueixen sense pistes fiables que portin fins a ell i per això han decidit fer un pas més.

Muntatge fotogràfic de Norbert Köhler i el mapa d'Europa
Norbert Köhler es troba en cerca i captura per diversos delictes | CatalunyaDiari

El cos de policia demana la col·laboració ciutadana per trobar el rastre d'aquest criminal que, segons creuen, és a Espanya. De fet, ja va ser detingut al nostre país el 30 d'agost del 2017. El van trobar a la localitat madrilenya de Majadahonda amb més de 200 quilos de cocaïna.

Un jutge va decretar la seva entrada a la presó, però poc després va ser traslladat a una presó del seu país i va aprofitar un permís per escapar-se. Des de llavors segueix en parador desconegut tot i ser un dels criminals més buscats. El seu rastre sembla portar fins a Espanya, però el seu parador és un misteri.

Un paio molt perillós

Köhler va fer els seus primers passos al món criminal com a membre d'una banda de lladres vinculada a la màfia. Entre 2000 i 2001 va participar en diversos robatoris violents. Simulava ser un agent de policia, parava els vehicles i segrestava les víctimes per torturar-les i treure'ls els diners.

Imatge de Norbert Köhler, el criminal més buscat a Espanya
Norbert Köhler, el criminal més buscat a Espanya | Cedida

Les víctimes eren sotmeses a tortures fins que lliuraven les caixes fortes o les claus de les targetes de crèdit. Amb aquest modus operandi van aconseguir robar cotxes, caixes fortes i altres objectes de valor. Köhler també està acusat de blanqueig de capitals relacionat amb el tràfic de drogues.

▶️ Vídeo del dia

Les policies europees van darrere d'ell com a capitost d'una banda del crim organitzat. Demanen que qui tingui informació es posi en contacte per correu electrònic amb la policia, a losmasbuscados@policia.es. També podeu adreçar-vos a la policia a través del telèfon 091.

Amagats al nostre país

La recerca d'aquest perillós criminal forma part de la campanya de la Policia Nacional per localitzar els deu fugitius més buscats. Entre ells hi ha delinqüents amb delictes de sang, financers o de narcotràfic. Alguns fa anys que es troben en cerca i captura, i podrien amagar-se a Espanya.

Aquesta estratègia ja ha permès detenir-ne diversos gràcies a la col·laboració dels ciutadans. Pocs dies de començar la campanya, la policia va rebre diverses trucades que va permetre detenir fugitius de la llista. Tot i això, els més perillosos segueixen en parador desconegut.

La policia espanyola està permanentment en contacte amb les policies europees i els òrgans policials internacionals. Hi ha un treball de coordinació, enfocat sobretot a les desaparicions i els criminals fugats. I és que Espanya és una de les destinacions preferides d'aquests delinqüents.