Alerten d'una nova estafa que suplanta Amazon en un fals SMS

L'objectiu és robar dades personals i bancàries a les víctimes

Amazon es pren molt seriosament el 'Phishing' i convida els seus usuaris a denunciar-lo al seu web   | Cedida

Els Mossos alerten d'una nova estafa que pot afectar-te. Aquesta vegada, l'engany suplanta la identitat d'Amazon i arriba als usuaris a través d'un SMS. Si vols evitar posar en risc el teu mòbil o el teu compte d'Amazon, amb les teves dades bancàries incloses, esborra immediatament el missatge. Tot i que el reps a nom d'Amazon, es tracta d'un nou cas de 'Phishing', suplantació d'identitat d'empreses que en realitat són d'origen desconegut i utilitzen la imatge d'una empresa de renom per a guanyar-se la confiança de les víctimes.

En la majoria dels casos, els estafadors informen d'ofertes o campanyes de descomptes, prometen premis si omples una enquesta o, com en aquest cas, et fan coneixedor de la teva bona sort per haver guanyat un sorteig al qual mai has participat, perquè accedeixis al link i escriguis les teves dades en busca d'un premi o benefici que mai obtindràs, justament tot el contrari. 

Alguns usuaris de Twitter recorden que Amazon no envia SMS gairebé mai, a menys que es tracti d'informació sobre una entrega o un enviament de comanda i així ho hagi requerit l'usuari. Els Mossos, per la seva banda, aconsellen que, quan es rebin aquest tipus de missatges, els receptors s'assegurin que la pàgina a la qual adrecen és l'oficial de la companyia. 

En què afecta el 'Phishing'?

El 'Phising' o 'pesca informàtica' és una de les formes d'estafa més freqüents dels últims anys. L'objectiu és aconseguir dades privades de les víctimes, des de l'accés als seus comptes online de diversos serveis, fins a dades bancàries. Per sort, es tracta d'una pràctica tan comuna i que utilitza patrons similars, que cada vegada és més fàcil d'identificar per alertar-ne el ciutadà. 

En aquest cas, la mateixa companyia disposa d'un espai al seu web, dins l'apartat d'ajuda i servei d'atenció al client, per convidar els usuaris a denunciar qualsevol cas sospitós de 'Phishing', problema que Amazon es pren molt seriosament. 

Els Mossos, contra rumors i falses informacions

Mossos d'Esquadra
Els Mossos d'Esquadra aconsellen comprovar sempre que l'adreça on redirigeixen SMS i e-mails és oficial   | Mossos d'Esquadra

 

A més d'alertar d'estafes reals que pateixen molts ciutadans, la policia catalana compta amb un apartat al seu web on alerta dels diferents enganys o informacions que no són més que rumors. S'hi poden llegir des de falses alarmes per atemptats, a informacions falses sobre robatoris o delictes que alerten innecessàriament la població. 


Comentaris

envia el comentari